Σε νέο ιστορικό υψηλό διαμορφώνονται οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας ύστερα από το «ράλι» των διεθνών τιμών του φυσικού αερίου, με ελληνικά νοικοκυριά να οδηγούνται στην φτώχεια και άρα στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και την ελάχιστη εγγυημένη ενέργεια.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Χρηματιστηρίου Ενέργειας η μέση τιμή στην χώρα μας διαμορφώνεται αύριο Πέμπτη στα 204,38 ευρώ ανά μεγαβατώρα (για πρώτη φορά πάνω από τα 200 ευρώ) ενώ η μέγιστη τιμή διαμορφώνεται στα 280,89 ευρώ.
Μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για «συνθήκες τέλειας καταιγίδας στην ενέργεια», με την κυβέρνηση να εφαρμόζει την πράσινη πολιτική κλεισίματος των μονάδων παραγωγής λιγνίτη (ΕΔΩ).
Πόσο βαθιά θα βάλουν το χέρι στην τσέπη οι Έλληνες;;;
Αν αυτό το «ράλι» αυξήσεων συνεχιστεί, τότε υπάρχει κίνδυνο για ακόμα μεγαλύτερες αυξήσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος των νοικοκυριών.
Σε σχέση με το φυσικό αέριο, για ένα διαμέρισμα 80 τ.μ. με κατανάλωση κατά μέσο όρο 500 κυβικά μέτρα, τον Ιανουάριο του 2021 χρειαζόταν 208 ευρώ για να θερμανθεί. Τον Σεπτέμβριο του 2021 θα χρειαστεί με τις σημερινές τιμές 393 ευρώ!!! ΤΟΥΤΕΣΤΙΝ: 185 ευρώ παραπάνω (αύξηση 89%)!!!
Στο πετρέλαιο θέρμανσης στα 1000 λίτρα τον Οκτώβριο του 2020 η τιμή εκκίνησης ήταν 0.8, δηλαδή κάποιος θα πλήρωνε 800 ευρώ, φέτος η τιμή εκκίνησης είναι στο 1.10, δηλαδή χρειάζεται να πληρωθούν 1.100 ευρώ, 300 παραπάνω!
Η κατάσταση αυτή δείχνει να οδηγεί αργά αλλά σταθερά την χώρα αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη στην φτωχοποίηση και άρα την εξάρτηση από τα βοηθητικά επιδόματα της κυβέρνησης και αργότερα ίσως μιας παγκόσμιας εξουσίας, η οποία ενδεχομένως δεν θα παρέχει τίποτα σε όσους δεν ακολουθούν τις κατευθυντήριες γραμμές της. Μία μικρή ΠΡΟΓΕΥΣΗ πήραν οι Έλληνες με τα προνόμια των εμβολιασμένων και τον αποκλεισμό των ανεμβολίαστων, για παράδειγμα, από τους εσωτερικούς χώρους της εστίαση και των μπαρ.
Άλλωστε ήδη δημοσιογράφοι έχουν προτείνει οι ανεμβολίαστοι να μην λαμβάνουν σύνταξη!!!
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θα εμπλακεί η Ελλάδα στον πόλεμο της Μ. Ανατολής; Τι απαντά η κυβέρνηση
- Νέο «χειρόφρενο» διαρκείας από τους οδηγούς ταξί – Δείτε από πότε
- Η απόφαση ήταν άμεση: H viral αντίδραση κάβουρα μπροστά σε ένα ψεύτικο “πολυτελές” καβούκι (Vid)
- Το Ιράν δηλώνει ότι οποιοδήποτε τέλος στον πόλεμο θα πρέπει να είναι οριστικό
- Πώς πλαστικά μπουκάλια… μετατρέπονται σε φάρμακο για τη νόσο του Πάρκινσον
- Π. Μαρινάκης: Με την κύρωση των ενεργειακών συμφωνιών κάνουμε αποφασιστικό βήμα για την ενίσχυση της ενεργειακής μας ασφάλειας
- Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε νέα πλήγματα σε υποδομές του Ιράν
- Θεσσαλονίκη: Φυλάκιση με αναστολή σε 22χρονο που έτρεχε με 179 χλμ/ώρα σε επαρχιακό δρόμο
- Ημερίδα με θέμα: «Πτυχές καινοτομίας στον αγροδιατροφικό τομέα» στις 18/3, στο Επιμελητήριο Αχαΐας
- Ίδρυμα Ευγενίδου: Την Παρασκευή 20/3, μαθητές, εκπαιδευτικοί, ναυτικοί και επιστήμονες θα επαληθεύσουν τη σφαιρικότητα της Γης









