Αλλαγές στον ποινικό κώδικα με αυστηροποίηση των ποινών για αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, πετώντας «βόμβα» για όλα τα σχολεία, για «σεξουαλική διαπαιδαγώγηση σε όλα τα σχολεία».
Όπως ανέφερε «για τους ανήλικους η παραγραφή αναστέλλεται μέχρι την ενηλικίωση του θύματος με νέα ηλικιακά όρια», ενώ εγκαινιάζεται και η κεντρική διαδικτυακή πύλη metoo.gov.gr, όπου θα μπορούν να υποβάλλονται καταγγελίες σε πραγματικό χρόνο».
«Θεσπίζουμε ειδικό μητρώο για όλους τους επαγγελματίες που έρχονται σε επαφή με παιδιά και εφήβους. Το μητρώο αυτό, το οποίο έχουν όλες οι σοβαρές χώρες, θα λειτουργεί σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, την Ελληνική Αστυνομία, τις αστυνομικές αρχές. Σύντομα θα έρθει προς κύρωση στην Βουλή η σύμβαση 190 της διεθνούς οργάνωσης εργασίας για εξάλειψη της βίας και της παρενόχλησης. Θεσπίζονται υποχρεωτικοί κωδικοί δεοντολογίας σε κάθε επιχείρηση», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Επιπλέον, ανακοίνωσε τη δυνατότητα της υποχρεωτικής διαθεσιμότητας του φερόμενου ως θύτη με αναστολή αποζημίωσης μέχρι τη διαλεύκανση της υπόθεσης, «γιατί σε ένα κράτος δικαίου κανείς δεν είναι ένοχος μέχρι να καταδικαστεί από τη δικαιοσύνη».
Τέλος, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι από τον Σεπτέμβριο επεκτείνεται σε όλα τα σχολεία το πρόγραμμα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, το οποίο εφαρμόστηκε πιλοτικά την φετινή χρονιά.
«Επεκτείνουμε σε όλα τα σχολεία από το Σεπτέμβριο το πρόγραμμα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, το οποίο εφαρμόστηκε πιλοτικά την φετινή χρονιά», χωρίς να ξεκαθαρίσει ποιά σχολεία ακριβώς εννοεί.
«Ο σεβασμός στο άλλο φύλο και στην διαφορετικότητα πρέπει να διδάσκεται από νωρίς», συμπλήρωσε.
Δείτε από το 37.40:
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πυρηνικές δοκιμές: Επικίνδυνο γαϊτανάκι όλο αυτό που συμβαίνει
- Κυβέρνηση για αγρότες και ΟΠΕΚΕΠΕ: «Κανονικά οι πληρωμές του Νοεμβρίου»
- Γάζα: Τι φέρεται να πρότεινε η Αίγυπτος για τους μαχητές της Χαμάς
- Κίνδυνος να καταρρεύσει μέχρι το τέλος της χρονιάς ακόμα μία ευρωπαϊκή κυβέρνηση
- Κρήτη: Ακόμα μία σύλληψη για το μακελειό στα Βορίζια
- Super League: Έρευνα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Σερρών μετά τη δημόσια καταγγελία ξένου ποδοσφαιριστή
- Στόχους της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο σφυροκοπά το Ισραήλ
- Τέλος εποχής για τους διεθνιστές στις ΗΠΑ: Αποσύρεται από την πολιτική η Πελόζι, vid
- ΑΑΔΕ: Ολοκληρώθηκε η καταβολή της τρίτης δόσης του ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου για το 2025
- Παπαστεργίου: Η Ελλάδα φιλοδοξεί να γίνει περιφερειακός κόμβος για την τεχνητή νοημοσύνη









