• Αρχική
  • Άρθρα
  • Μετά και από αυτό η συγκυβέρνηση είναι αναπόφευκτη!!! ΒΙΝΤΕΟ

Μετά και από αυτό η συγκυβέρνηση είναι αναπόφευκτη!!! ΒΙΝΤΕΟ

Οι πολιτικές εξελίξεις θα είναι ραγδαίες...

Μετά την απόφαση  του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, η Ελλάδα να κινηθεί στους ρυθμούς «πράσινης ανάπτυξης» (ΕΔΩ), όπως ζητάει και η ακτιβίστρια της διεθνιστικής τάξης πραγμάτων, Γκρέτα Τούνμπεργκ, και ο Α. Τσίπρας, αποθέωσε την «πράσινη πολιτική», αποδεικνύοντας πως όλα τα κόμματα θα συνεργαστούν για την νέα εποχή της Ελλάδας και του πλανήτη (ΕΔΩ).

Ο πρώην πρωθυπουργός, αφού στήριξε την στροφή Μπάιντεν «σε μια πιο ριζοσπαστική και πιο πράσινη προσέγγιση», μιλώντας χθες το βράδυ σε εκδήλωση για την υποτιθέμενη «Κλιματική Αλλαγή», εκτίμησε ότι «φαίνεται ότι αλλάζουν τα πράγματα στον κόσμο», ενώ συνεχίζοντας την περιγραφή του σχεδίου του κόμματός του για την «πράσινη επανάσταση» διέκρινε δύο διαφορετικές οπτικές στην διαδρομή που προηγείται:

«Την προοδευτική με πυξίδα την κοινωνική δικαιοσύνη» και την συντηρητική που βλέπει μέσα από τα μάτια ενός project, ενός διαφορετικού τρόπου για να συνεχίσει ο καπιταλισμός». Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσφάτως έκανε λόγο, για προοδευτικές δυνάμεις.

«Αυτό το μοντέλο όμως σήμερα, αμφισβητείται στον πυρήνα του. Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι, η πλειονότητα σήμερα στο πλανήτη, μετά τη πανδημία αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι δεν μπορούμε πια να συνεχίσουμε όπως πριν. Στο δρόμο της αχαλίνωτης εκμετάλλευσης ανθρώπων και φύσης, για χάρη των κερδών μιας ελάχιστης μειοψηφίας του πλούτου», επεσήμανε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για την «φιλοσοφία» του σχεδίου του κόμματος για το μείζον θέμα: «Η απάντηση στην κλιματική κρίση αποτελεί σήμερα το μεγαλύτερο συλλογικό εγχείρημα της ανθρωπότητας. Μια μάχη υπαρξιακή για το μέλλον του πλανήτη που μας φιλοξενεί. Μια μάχη που δεν είναι ούτε εύκολη, ούτε απλή. Απαιτεί βαθιές τομές, ρήξεις, γρήγορες αποφάσεις, καινοτόμες απαντήσεις και πάνω απ’ όλα η συμμετοχή όλων μας. Δεν είναι μια μάχη που δίνεται με ευχολόγια. Είναι μια υπόθεση που κρίνεται στην πράξη. Και απαιτεί επαναστατικές αλλαγές. Και ολιστικές απαντήσεις. Όχι απλά μεταρρυθμίσεις, αλλά μια επανάσταση. Μια Πράσινη Επανάσταση που θα τα αλλάξει όλα. Μια επανάσταση που θα αλλάξει ιδέες και αντιλήψεις και θα φέρει νέες πρακτικές: Στην οικονομία. Στις κρατικές πολιτικές. Στις διεθνείς σχέσεις. Στην ίδια την κοινωνία. Στην καθημερινότητα και στη ζωή μας».

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησε μεν κριτική στην κυβέρνηση πως δεν ακολουθεί το «πράσινο όραμα», ωστόσο όλοι έχουν δει και έχουν καταλάβει πως τα δύο μεγάλα κόμματα, όπως και τα μικρότερα στο θέμα της υποτιθέμενης κλιματικής αλλαγής συμπλέουν. Μετά και από αυτό η συγκυβέρνηση, αργά ή γερήγορα, είναι αναπόφευκτη!!!