Η Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FA) ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύσει τις τρανς παίκτριες από το γυναικείο ποδόσφαιρο από την επόμενη σεζόν, αρχής γενομένης από την 1η Ιουνίου.
Η κίνηση έρχεται αφότου το ανώτατο δικαστήριο της Βρετανίας εξέδωσε μια απόφαση-ορόσημο, τονίζοντας πως μόνο οι βιολογικές και όχι οι τρανς γυναίκες πληρούν τον ορισμό της γυναίκας σύμφωνα με τους νόμους περί ισότητας.
Η Ομοσπονδία της Σκωτίας αποφάσισε επίσης να απαγορεύσει τις τρανς παίκτριες από το γυναικείο ποδόσφαιρο.
Η FA ανέφερε σε ανακοίνωσή της την Πέμπτη:
«Ως το διοικητικό όργανο του εθνικού αθλήματος, ο ρόλος μας είναι να κάνουμε το ποδόσφαιρο προσβάσιμο σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, λειτουργώντας σύμφωνα με τη νομοθεσία και τη διεθνή ποδοσφαιρική πολιτική που ορίζουν η UEFA και η FIFA.
Η τρέχουσα πολιτική μας, η οποία επιτρέπει στις τρανς γυναίκες να συμμετέχουν στο γυναικείο παιχνίδι, βασίστηκε σε αυτήν την αρχή και υποστηρίχθηκε από νομικές συμβουλές ειδικών.
Αυτό είναι ένα περίπλοκο θέμα και η θέση μας ήταν πάντα ότι εάν υπήρχε μια ουσιαστική αλλαγή στο νόμο, την επιστήμη ή τη λειτουργία της πολιτικής στο ποδόσφαιρο βάσης, τότε θα το αναθεωρούσαμε και θα το αλλάζαμε εάν χρειαζόταν.
Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου στις 16 Απριλίου σημαίνει ότι θα αλλάξουμε την πολιτική μας.
Οι τρανς γυναίκες δεν θα μπορούν πλέον να παίζουν στο γυναικείο ποδόσφαιρο στην Αγγλία και αυτή η πολιτική θα εφαρμοστεί από την 1η Ιουνίου 2025».
ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Για αυτό υπάρχει προσπάθεια από τους διεθνιστές να εξαπλωθεί ο πόλεμος στην Ευρώπη
- Πώς να φρεσκάρετε και να ανανεώσετε το σπίτι σας για το φθινόπωρο
- Το Ιράν έτοιμο να βρει μια δίκαιη λύση με τους Ευρωπαίους για το πυρηνικό του πρόγραμμα
- Δημοσκόπηση: Διατηρεί την πρωτιά η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ
- Κεφαλονιά: Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά στα Μεταξάτα – Ενισχύσεις και από Κυλλήνη
- Το ήπιο, το μέτριο και το δύσκολο σενάριο για την Ουκρανία
- Πέθανε ξαφνικά την ώρα του ρεπορτάζ ο καμεραμάν Γιώργος Παυλάκης, τον πρόδωσε η καρδιά του
- Ανακαλύφθηκαν κρυμμένες κατασκευές γύρω από ελληνιστικό πύργο 2.300 ετών στην Πάρο
- Μητσοτάκης: «Με την Τουρκία θα επιδιώκουμε πάντα να έχουμε ανοιχτούς διαλόγους»
- Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου πάσχει από νεφρική δυσλειτουργία, παραμένει στο νοσοκομείο