Το κεφάλαιο «αμάξι» είναι εξαιρετικά οδυνηρό για τον μέσο Έλληνα τα τελευταία χρόνια λόγω των παρατεταμένων κρίσεων.
Η απουσία χρημάτων λόγω της οικονομικής αφαίμαξης είναι ο κύριος λόγος που οι Έλληνες (και σε μικρότερο βαθμό οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι) αδυνατούν ή αργούν πολλά χρόνια να πάρουν καινούργιο αμάξι ή να αντικαταστήσουν το παλιό τους.
Σε αυτή την οικονομική δυπραγία έχουν προστεθεί οι εξοντοτωτικοί φόροι, που καθιστούν όλο και δυσκολότερη την συντήρηση ενός οχήματος.
Εξαφανίζονται τα προσιτά ΙΧ
Επιπλέον οι πράσινοι κανόνες που υιοθέτησε η Ε.Ε. για τα νέα οχήματα κάνουν τα πράγματα ακόμα χειρότερα για τους έχοντες ή ενδιαφέροντες να αγοράσουν ΙΧ.
Το Euro7 που θα τεθεί σε εφαρμογή από τον Ιούλιο του 2025 θα απαιτήσει την τοθέτηση νέων καταλυτών καθώς και νέα διαγνωστική τεχνολογία που θα παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο τους βασικούς ρύπους.
Όπως είναι λογικό, οι νέες υποχρεωτικές πράσινες ρυθμίσεις θα οδηγήσουν τις αυτοκινητοβιομηχανίες να ανεβάσουν εφιαλτικά το κόστος των νέων οχημάτων.
Οι…«πράσινες επενδύσεις» στους κινητήρες εσωτερικής καύσης θα εκτοξεύσουν τη συνολική τιμή σε όλα τα οχήματα! Έτσι ιδιαίτερα στα πιο φθηνά και προσιτά στον μέσο πολίτη ΙΧ θα δούμε τις τιμές να πολλαπλασιάζονται!
Μοντέλα που σήμερα κάνουν 10-20.000 ευρώ θα πάψουν να υπάρχουν ή θα γνωρίσουν πρωτόγνωρες αυξήσεις.
Ήδη τα τελευταία χρόνια, αν συμπεριλάβει κανείς και τις γενικότερες ανατιμήσεις στο κόστος παραγωγής και μεταφοράς, μοντέλα αυτοκινήτων έως 20χιλ. ευρώ τείνουν να εξαφανιστούν.
Οι νέοι πράσινοι κανόνες απλά θα βάλουν ταφόπλακα στον στόχο απόκτησης καινούργιων οχημάτων από την πλειοψηφία των πολιτών.
Ταυτόχρονα, η ολοένα και αυξανόμενη φορολογία στα παλαιότερης κατασκευής ΙΧ θα οδηγήσει τους ιδιοκτήτες τους σταδιακά στην απόσυρσή τους.
(freepik photo)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Στο Άγιο Όρος ο Β. Κικίλιας για αυτοψίες σε λιμένες
- Ιρανός πρόεδρος για πιθανές συνομιλίες: Χρειάζεται να υπάρχει εμπιστοσύνη
- Ένα χρυσό τρακτέρ στον Λευκό Οίκο – Ο Τραμπ στηρίζει αγρότες και κτηνοτρόφους με το OnlyFarms – ΦΩΤΟ, vid
- Επιμένουν οι ΗΠΑ: «Περιμένουμε την απάντηση του Ιράν»
- Ν. Ανδρουλάκης – 4ο Συνέδριο ΠΑΣΟΚ: Έφτασε η ώρα για μια νέα πολιτική Αλλαγή! Μαζί θα κερδίσουμε την Ελλάδα που αξίζουμε
- Τι λέει πως συμφώνησε ο Ζελένσκι με τους Άραβες;
- Ο ιρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι στοχοθέτησε αμερικανικό πλοίο επιμελητείας
- Πιθανή συνάντηση των ΥΠΕΞ Τουρκίας, Πακιστάν, Σ. Αραβίας και Αιγύπτου μέσα στο Σαββατοκύριακο για το Ιράν
- Γ. Μέτσιος – Καθ. Παν. Θεσσαλίας: Η αύξηση της φυσικής δραστηριότητας είναι πολύ σημαντική σε όλα τα στάδια του καρκίνου
- Π. Μαρινάκης: «Οι εκλογές θα γίνουν το 2027»









