με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Ομοφοβίας, της Αμφιφοβίας και της Τρανσφοβίας, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εθνικής Στρατηγικής για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+ Λίνο Αλέξανδρο Σισιλιάνο, καθηγητή Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου στη Νομική Σχολή Αθηνών και τα μέλη Κατερίνα Φουντεδάκη, καθηγήτρια Αστικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ και Στέλλα Μπελιά, πρόεδρο Οικογενειών «Ουράνιο Τόξο».
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε ότι «τα τελευταία χρόνια η ελληνική κοινωνία έχει κάνει αξιοσημείωτη πρόοδο σε ό,τι αφορά την καταπολέμηση των προκαταλήψεων, του στιγματισμού και της περιθωριοποίησης των ΛΟΑΤΚΙ+ μελών της. Σήμερα είναι σειρά και της Ελληνικής Πολιτείας να προχωρήσει, με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα, στην άρση των όποιων διακρίσεων υπονομεύουν την αρχή της ισονομίας ή περιορίζουν τα δικαιώματα πολιτών λόγω της ταυτότητας φύλου, των χαρακτηριστικών φύλου ή του σεξουαλικού προσανατολισμού τους. Είναι ανάγκη, επίσης, να ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα για την αντιμετώπιση των διακρίσεων στο περιβάλλον του σχολείου, καθώς και την προστασία των παιδιών των ΛΟΑΤΚΙ+ οικογενειών από τον στιγματισμό».
Τόνισε ακόμα ότι η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, της Αμφιφοβίας και της Τρανσφοβίας είναι μια αφορμή να επανεπιβεβαιώσουμε τη δέσμευσή μας ότι η προστασία, ο σεβασμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της διαφορετικότητας, αποτελούν ηθικό χρέος κάθε δημοκρατικού κράτους. Η αταλάντευτη προσήλωση σε μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς, που ενθαρρύνει και στηρίζει το οικουμενικό ανθρώπινο δικαίωμα στην ελεύθερη επιλογή και την αγάπη, είναι όχι μόνο καθήκον, αλλά και κατάκτηση όλων μας.
Η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, της Αμφιφοβίας και της Τρανσφοβίας. #IDAHOT #IDAHOBIT2021 https://t.co/DsNnOQ8pxy @PresidencyGR https://t.co/R9Gzn62Mgz @PrimeministerGR pic.twitter.com/5tBRRgAp4d
— Alex Patelis (@PatelisAlex) May 17, 2021
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ισχυρός σεισμός 6,1 Ρίχτερ στην Τουρκία – Έγινε αισθητός και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου
- 3I/ATLAS: Ο διαστρικός κομήτης, “χρονοκάψουλα”, ξεκινάει το ταξίδι της επιστροφής του
- Η μεγάλος «πονοκέφαλος» των διεθνιστών μέσα στο ίδιο τους το «σπίτι»
- Last Samurai Standing: Κυκλοφόρησε το νέο τρέιλερ για την “battle royale” σειρά του Netflix με Σαμουράι!
- Η Μελόνι συναντήθηκε με τον Ούγγρο ομόλογό της Βίκτορ Όρμπαν
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των 37 κατηγορουμένων – 13 προφυλακίσεις, 23 ελεύθεροι με όρους
- Θεσσαλονίκη: Η Σοφία Βέμπο «επιστρέφει» στη Λ. Νίκης, στο χώρο όπου ξεκίνησε να τραγουδά
- Σοκ στο Αζερμπαϊτζάν: Νύφη αυτοκτόνησε μετά τα σχόλια των πεθερικών της για το «προκλητικό» νυφικό της,vid
- Η πρόεδρος του Μεξικού δήλωσε ότι συμφώνησε με τον Τραμπ να παρατείνουν την προθεσμία για τις εμπορικές συναλλαγές
- Σε αυτό συμφωνούν όλοι! Η Ρωσία τι θα κάνει όμως στο τέλος;









