Νέες δραστηριότητες «ξεκλειδώνουν» από σήμερα, Δευτέρα, ενώ αλλάζει το σκηνικό και όσον αφορά στα self test, τα οποία έχουν μπει για τα καλά στις ζωές των Ελλήνων, εκπαιδεύοντας τους για την νέα εποχή του ενισχυμένου ελέγχου και των εμφυτευμάτων (ΕΔΩ) και (ΕΔΩ).
Επιστρέφουν από σήμερα στις τάξεις τους και οι μικρότεροι μαθητές, καθώς ανοίγουν οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί.
Μέχρι στιγμής, οι μαθητές των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών δεν θα υποβάλλονται σε self test.
Αλλαγές έρχονται και στην τριτοβάθμια με την επανεκκίνηση των πρακτικών και εργαστηριακών ασκήσεων σε ΙΕΚ και Κολέγια, ενώ θα λειτουργήσουν δια ζώσης τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας και το Προπαρασκευαστικό Πρόγραμμα Πιστοποίησης Μεταλυκειακού έτους – Τάξης Μαθητείας (ΕΠΑΛ).
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Οι δραστηριότητες ανοίγουν με τη διενέργεια self-test μια φορά την εβδομάδα -προ Δευτέρας, τόσο για τους καταρτιζόμενους όσο και για τους εκπαιδευτές.
Παράλληλα, από σήμερα επαναλειτουργούν τα Μουσικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, μόνο για ατομικά μαθήματα (αναλογία ένας μαθητής ανά έναν εκπαιδευτή/καθηγητή).
Τέλος, από σήμερα ξεκινούν οι αθλητικές ακαδημίες με ατομικές προπονήσεις σε μικρά, σταθερά γκρουπ έως 10 ατόμων.
ΠΟΙΟΙ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ SELF TEST
Για την προσέλευση των μαθητών, εκπαιδευτικών, διοικητικού και λοιπού προσωπικού στις σχολικές μονάδες της χώρας είναι απαραίτητο ένα και όχι self test την εβδομάδα, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Παιδείας.
Το τεστ θα διενεργείται εντός 24 ωρών πριν από την προσέλευση στο σχολείο κάθε Δευτέρα πρωί.
Επίσης, σε self test υποχρεούνται να προχωρήσουν όσοι εργάζονται, στον δημόσιο τομέα, στην τοπική αυτοδιοίκηση, στο στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στην Ελληνική Αστυνομία, στην Πυροσβεστική, στο Λιμενικό Σώμα, οι δικαστικοί υπάλληλοι.
Με αρνητικό self test προσέρχονται στις εργασίες τους όσοι απασχολούνται σε:
- Λιανεμπόριο
- Εστίαση
- Χρηματοπιστωτικές και ασφαλιστικές δραστηριότητες
- Μεταφορές
- Υπηρεσίες καθαρισμού
- Κομμωτήρια και τα κουρεία
- Κέντρα αισθητικής
- Υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων
- Σχολές οδηγών
Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να υποβάλλονται υποχρεωτικά σε δύο self test την εβδομάδα με το πρώτο να παρέχεται δωρεάν και το δεύτερο να το πληρώνει ο εργοδότης.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Για αυτό υπάρχει προσπάθεια από τους διεθνιστές να εξαπλωθεί ο πόλεμος στην Ευρώπη
- Πώς να φρεσκάρετε και να ανανεώσετε το σπίτι σας για το φθινόπωρο
- Το Ιράν έτοιμο να βρει μια δίκαιη λύση με τους Ευρωπαίους για το πυρηνικό του πρόγραμμα
- Δημοσκόπηση: Διατηρεί την πρωτιά η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ
- Κεφαλονιά: Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά στα Μεταξάτα – Ενισχύσεις και από Κυλλήνη
- Το ήπιο, το μέτριο και το δύσκολο σενάριο για την Ουκρανία
- Πέθανε ξαφνικά την ώρα του ρεπορτάζ ο καμεραμάν Γιώργος Παυλάκης, τον πρόδωσε η καρδιά του
- Ανακαλύφθηκαν κρυμμένες κατασκευές γύρω από ελληνιστικό πύργο 2.300 ετών στην Πάρο
- Μητσοτάκης: «Με την Τουρκία θα επιδιώκουμε πάντα να έχουμε ανοιχτούς διαλόγους»
- Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου πάσχει από νεφρική δυσλειτουργία, παραμένει στο νοσοκομείο