• Αρχική
  • Άρθρα
  • Αντιδράσεις για τον πρώτο υποχρεωτικό εμβολιασμό! Πρόεδρος Πυροσβεστών: «Μας ενοχλεί η απειλή, ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για όλο το Δημόσιο»

Αντιδράσεις για τον πρώτο υποχρεωτικό εμβολιασμό! Πρόεδρος Πυροσβεστών: «Μας ενοχλεί η απειλή, ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για όλο το Δημόσιο»

Θέμα χρόνου να ακολουθήσουν κι άλλοι κλάδοι.

Τις πρώτες αντιδράσεις των μελών του σώματος της ΕΜΑΚ για την διατύπωση της απόφασης που καθιστά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό τους κατά του κορωνοϊού εξέφρασε ο Δημήτρης Σταθόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πυροσβεστικού Σώματος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα».

«Μας ενοχλεί η απειλή. Είναι απορημένοι οι συνάδελφοι. Δημιουργήθηκε ένα θέμα που δεν υπάρχει», τόνισε και πρόσθεσε ότι κανένας δεν αρνήθηκε να εμβολιαστεί.

Χαρακτήρισε λανθασμένη τη διατύπωση της απόφασης και προειδοποίησε ότι μπορεί να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα.

Πρόσθεσε ότι ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για ολόκληρο το δημόσιο τομέα.

Θυμίζουμε ότι ήδη από χθες σύμφωνα με έγγραφο που υπογράφει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Στέφανος Κολοκούρης, όσοι εργαζόμενοι δεν εμβολιαστούν μέχρι τις 11 Ιουνίου θα αντικατασταθούν από άλλα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.

Σχετικά με το αν υπάρχουν άτομα που αρνούνται να εμβολιαστούν στο Σώμα ο κ. Σταθόπουλος υπογράμμισε ότι όπως και μέσα στην κοινωνία θα υπάρχει ένα ελάχιστο ποσοστό αλλά δεν έχουν αρνηθεί να εμβολιαστούν «απλώς στάθηκαν πίσω – πίσω».

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον ΣΚΑΙ, ο Σταθόπουλος τόνισε ότι η απόφαση βάζει την ΕΜΑΚ απέναντι στην κοινωνία και την παρουσιάζει σαν αρνητή ενώ τα πράγματα δεν είναι έτσι.

«Δεν υπάρχουν στοιχεία για τον αριθμό των εμβολιασμένων στην ΕΜΑΚ που αριθμεί περίπου 400 άτομα και δεν υπάρχει κανέναν θέμα με τους εμβολιασμούς καθώς ψυχή τους είναι η προστασία του πολίτη».