• Αρχική
  • Άρθρα
  • Άνοιξε ο Ασκός του Αιόλου: Για πρώτη φορά ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ εμβολιασμός στην Ελλάδα

Άνοιξε ο Ασκός του Αιόλου: Για πρώτη φορά ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ εμβολιασμός στην Ελλάδα

Όποιος δεν εμβολιαστεί θα χάνει την θέση του...

Η πρώτη ομάδα επαγγελματιών για την οποία ο εμβολιασμός γίνεται υποχρεωτικός είναι οι πυροσβέστες!!!

Συγκεκριμένα, σε μία άνευ προηγουμένου απόφαση, οι εργαζόμενοι στις Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας (ΕΜΑΚ), σύμφωνα με έγγραφο που υπογράφει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Στέφανος Κολοκούρης, όσοι εργαζόμενοι δεν εμβολιαστούν μέχρι τις 11 Ιουνίου θα αντικατασταθούν από άλλα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους!!!

Είναι η πρώτη φορά που γίνεται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στην Ελλάδα, με συνέπεια για όποιον αρνηθεί την απώλεια εργασίας του!!!

Ως δικαιολογία της συγκεκριμένης κίνησης αναφέρεται πως «αν υπάρξει μια συρροή κρουσμάτων στους εργαζομένους της ΕΜΑΚ θα είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί, καθώς πρόκειται για σώμα που θα πρέπει να είναι ανά πάσα στιγμή σε ετοιμότητα».

Πέραν τούτου, στο έγγραφο υπογραμμίζεται ότι «μετά την κοινοποίηση της παρούσας διαταγής στις ΕΜΑΚ, θα υπηρετούν σε αυτές υποχρεωτικά μόνο όσοι υπάλληλοι έχουν προβεί στον σχετικό εμβολιασμό».

Καλούνται δε οι διοικήσεις των ΕΜΑΚ, να ενημερώσουν ως τις 21 Μαΐου το Αρχηγείο, ποια στελέχη τους έχουν προβεί στον εμβολιασμό τους, ποια στελέχη έχουν κινήσει τη διαδικασία να εμβολιαστούν και ποια στελέχη δεν έχουν προγραμματίσει τον εμβολιασμό τους.