Ακόμα και ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ για όσους από Οκτώβριο καταναλώνουν περισσότερο ρεύμα!! – vid

Έργα και ημέρες Μητσοτάκη!

Όλο και πιο ανησυχητικές είναι οι πληροφορίες που έρχονται από το οικονομικό ρεπορτάζ σχετικά τη νέα μέθοδο που θα υπολογίζονται οι επιδοτήσεις στο ρεύμα, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.

Ειδικά για το ρεύμα, που απασχολεί το σύνολο του πληθυσμού, η “πράσινη” κυβέρνηση Μητσοτάκη προχωρά σε ακόμα ένα χτύπημα για την οικονομία.

Σε ό,τι αφορά την κρατική επιδότηση, εισαγάγει από τους λογαριασμούς του Οκτωβρίου έως τουλάχιστον και το τέλος του έτους κριτήρια κατανάλωσης ρεύματος.

Επομένως όσοι οικιακοί και επαγγελματικοί καταναλωτές παρουσιάσουν μείωση της κατανάλωσης ρεύματος στα τιμολόγιά τους 15% τότε θα μπορούν να λάβουν το σύνολο της επιδότησης.

Οι συγκρίσεις θα γίνονται με την αντίστοιχη περσινή περίοδο (π.χ. Λογαριασμοί ρεύματος Οκτωβρίου 2021 κλπ).

Εκείνοι θα μπορούν να…απολαμβάνουν επιδότηση μέχρι και 400kwh/μήνα.

Τα πράγματα ωστόσο δυσκολεύουν για όσους δεν πιάσουν το συγκεκριμένο ποσοστό μείωσης, καθώς θα τους περικοπεί (άγνωστο ακόμα μέχρι ποιο ποσοστό) η κρατική επιδότηση.

Τέλος -και εδώ είναι το πιο ανησυχητικό ιδίως για τις επιχειρήσεις-βιομηχανίες- όσοι παρουσιάσουν “αυξημένη κατανάλωση” (δεν έχει προσδιοριστεί πόσο ακριβώς) θα βλέπουν ακόμα και ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ! ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΠΕΡΟΓΚΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ!

Η μεγάλη ΠΑΓΙΔΑ που κρύβεται στα παραπάνω αφορά νοικοκυριά και επιχειρήσεις που εκ των πραγμάτων πέρυσι κατανάλωσαν ΛΙΓΟΤΕΡΟ ρεύμα και φέτος ακόμα και με μία συνετή χρήση ίσως βρεθούν να πληρώσουν πολλαπλάσια ποσά!

Στο πεδίο του φυσικού αερίου προβλέπεται νέα “πυροσβεστική” παρέμβαση στους λογαριασμούς οικιακών καταναλωτών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων:

(φωτο:pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί