Θα μας τρελάνουν οι οπαδοί της νέας τάξης

Του Λιακόπουλου Δημοσθένη

Διάβασα το εξής περίεργο στο Αθηναϊκό πρακτορείο:

Ο πετρελαϊκός κολοσσός ExxonMobil ζήτησε από την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ να σεβαστεί τη συμφωνία του Παρισιού για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, την οποία ο Λευκός Οίκος θεωρεί «κακή».

Σε επιστολή που απέστειλε στις 22 Μαρτίου ο Πίτερ Τρέλενμπεργκ, υπεύθυνος για την περιβαλλοντική πολιτική της ExxonMobil, υπενθυμίζει ότι η πετρελαϊκή εταιρεία, μια από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως, «υποστηρίζει τη συμφωνία του Παρισιού ως αποτελεσματικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση των κινδύνων της κλιματικής αλλαγής».

«Πιστεύουμε ότι οι ΗΠΑ είναι σε καλή θέση για να είναι ανταγωνιστικές στο πλαίσιο της συμφωνίας του Παρισιού με επαρκείς πόρους με μικρά ποσοστά άνθρακα, όπως το φυσικό αέριο, και καινοτόμες ιδιωτικές εταιρείες στους τομείς του πετρελαίου, του φυσικού αερίου και της πετροχημείας», προσθέτει στην επιστολή του ο Τρέλενμπεργκ.

Η επιστολή αυτή απευθύνεται στον Ντέιβιντ Μπανκς, ειδικό σύμβουλο του προέδρου Τραμπ για τη διεθνή ενέργεια και το περιβάλλον.

Ο Τραμπ έχει εκφράσει τις αμφιβολίες του για τη συμφωνία του Παρισιού και ο Σκοτ Προύιτ, τον οποίο διόρισε επικεφαλής της υπηρεσίας προστασίας περιβάλλοντος (EPA), εκτίμησε πρόσφατα ότι πρόκειται για μια «κακή συμφωνία». Αυτή την περίοδο γίνονται διαβουλεύσεις στο εσωτερικό της αμερικανικής κυβέρνησης, προκειμένου να αποφασιστεί αν οι ΗΠΑ θα αποσυρθούν από τη συμφωνία.

Ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ExxonMobil Ρεξ Τίλερσον, που είναι πλέον υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Τραμπ, είχε επίσης ταχθεί υπέρ της επιβολής φόρου στον άνθρακα, όταν ηγούνταν της επιχείρησης αυτής.

«Αντίθετα με τις συμφωνίες του Κιότο, η συμφωνία του Παρισιού είναι η πρώτη διεθνής συμφωνία που επιτίθεται στην κλιματική αλλαγή, ορίζοντας δεσμεύσεις για τη μείωση της εκπομπής αερίων από τις ανεπτυγμένες και αναπτυσσόμενες οικονομίες», επισημαίνει ο Τρέλενμπεργκ.

Απέκτησαν δηλαδή ξαφνικά ευαισθησία για το περιβάλλον οι πετρελαιάδες, που το κατέστρεφαν για δεκαετίες ολόκληρες, επειδή πήρανε εντολή να είναι εναντίον του Τραμπ.

Ποιός κυβερνάει λοιπόν την Αμερική ανέκαθεν; Ο πρόεδρός της που πάντοτε υπάκουε σε εντολές; Όχι βέβαια, αφού ο νέος πρόεδρος εμποδίζεται να ασκήσει την πολιτική του με νύχια και με δόντια.

Ο αριστερός Ομπάμα, δεν κυβερνούσε, εντολές εκτελούσε και διέλυσε τα πάντα. Σκοπός της νέας τάξης είναι να εμποδίσει την επαναβιομηχάνιση των ΗΠΑ που θέλει Τραμπ για να δημιουργήσει θέσεις εργασίας, ώστε να συνεχίσει η αύξηση της ανεργίας και η εισαγωγή όλο και περισσότερων ανθρώπων στο πρόγραμμα ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και στα συσσίτια.

Σκοπός είναι όλοι οι άνθρωποι να έχουν ανάγκη το κράτος για στέγη και ένα πιάτο φαγητό. Το ίδιο γίνεται και στην Ελλάδα γι ΄αυτό και κυνηγιέται τόσο πολύ ο ελεύθερος επαγγελματίας.

Το που θα καταλήξει θα φανεί σύντομα, γιατί η σύγκρουση των δύο αντίθετων ιδεολογιών, είναι πλέον εμφανής και παίρνει μεγάλες διαστάσεις.

Ελεύθεροι, ή δούλοι του κράτους; Αποφασίστε.

 

 

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί