Όγδοη Οικουμενική, ή απλά μία σύνοδος;

Ορίστηκε να αρχίσει στις 16-6-16 και την ονόμασαν 8η Οικουμενική σύνοδο.

Με τρία εξάρια στην ημερομηνία δεν αρχίζουνε καλά. Τυχαίο; Δεν νομίζω.

Άλλοι την ονόμασαν οικουμενιστική σύνοδο. Χωρίς μεγάλες εκκλησίες ορθόδοξες, χωρίς τους Χριστιανούς όλης της Δύσης, που είναι άλλων δογμάτων, γίνεται μία ακόμη σύνοδος, που οι διοργανωτές της την ονομάζουν Οικουμενική και εκείνοι που δεν συμμετέχουν, την ονομάζουν… όπως θέλει ο καθένας.

Όταν πρίν από πολλούς αιώνες συνερχότανε αλλεπάλληλες σύνοδοι, υπήρχε λόγος σοβαρός, γιατί οριζότανε ακόμη τα δόγματα και υπήρχαν θέματα για να λυθούν, γιατί υπήρχανε ακόμη εκείνοι που δεν ήθελαν τα εβραϊκά κείμενα μέσα στον Χριστιανισμό και έπρεπε να βρεθεί τρόπος για να τους βγάλουν εκτός εκκλησίας.

Σήμερα, ποιός είναι ο λόγος για μία βιαστική σύνοδο; Πολλοί αυτοί που δεν θα πάνε, ακόμη και από τους Έλληνες Μητροπολίτες, εκτός από τους Ρώσους, τους Βούλγαρους και κάποιους άλλους από το πρώην κομμουνιστικό μπλοκ.

Τα θέματα που πιστεύεται ότι  θα ακουστούν άσχετα με το πρόγραμμα, είναι η οικολογία (Agenda 21), η διαθρησκειακός διάλογος, η ανεκτικότητα και η έλλειψη αντίδρασης στους ανθρώπους άλλων θρησκευμάτων σε μία πολυθρησκευτική και πολυπολιτισμική κοινωνία και άλλα νεοεποχίτικα “τερτίπια”.

Πριν από αιώνες, ο πολύς ο κόσμος που γενικά έχει φάει το παραμύθι των επτά μόνον οικουμενικών συνόδων και που ουσιαστικά δεν ενδιαφέρεται να μάθει αν τυχόν έγινε κάτι το διαφορετικό, θα πρέπει να μάθει ότι δεν έγιναν μόνον επτά οικουμενικές σύνοδοι, αλλά πολύ περισσότερες, σε πολλές σπο τις οποίες, αυτοί που όρισαν τα σημερινά δόγματα, ορίστηκαν σαν αιρετικοί και αφορίστηκαν στο πυρ το εξώτερον.

Επίσης, όπως πολλοί από αυτούς που θα συμμετάσχουν σήμερα στην 8η οικουμενική σύνοδο, θεωρούνται και είναι, οικουμενιστές, νεοεποχίτες και υπέρ της πανθρησκείας και γενικά άτομα όχι αξιόπιστα, το ίδιο γινότανε και παλιά.

Πόσοι από εσάς πιστεύετε ότι το Άγιο Πνεύμα θα επισκεφτεί του ιεράρχες που θα συμμετάσχουν στην 8η σύνοδο, ενώ κάνουνε συμπροσευχές με παπικούς και ινδιάνους και βουδιστές;

Έτσι και παλιά, όχι μόνο δεν πήγαινε το Άγιο Πνεύμα, αλλά σε κάποιες από τις δήθεν άγιες συνόδους πήγαινε ο ίδιος ο Σατανάς.

Σύμβολο και σημείο αναφοράς θα πρέπει να είναι πάντα ο ίδιος ο Χριστός και όχι οι άνθρωποι που αυτοαποκαλούνται άγιοι.

Καλή φώτιση σε όσους συμμετάσχουν και να θυμούνται ότι καλύτερα να μην βγάλουν αποφάσεις, παρά να βγάλουν αποφάσεις οικουμενιστικές.

Ιησούς Χριστός Νικά

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί