Ο Ερντογάν τρελλάθηκε, ή εκτελεί εντολές;

Ο Ερντογάν δεν σταματάει με τίποτα. Αφού πρώτα κάλεσε την τουρκική νεολαία να κάτσει και να σκεφτεί αν η συνθήκη της Λωζάνης που όρισε τα σύνορα στην περιοχή, είναι συμφέρουσα για τους Τούρκους και αν θα πρέπει να συνεχίσουν να την δέχονται, έκανε και νέα δήλωση. Είπε λοιπόν ο Ερντογάν σε ομιλία του, που δεν […]

Ο Ερντογάν δεν σταματάει με τίποτα. Αφού πρώτα κάλεσε την τουρκική νεολαία να κάτσει και να σκεφτεί αν η συνθήκη της Λωζάνης που όρισε τα σύνορα στην περιοχή, είναι συμφέρουσα για τους Τούρκους και αν θα πρέπει να συνεχίσουν να την δέχονται, έκανε και νέα δήλωση.

Είπε λοιπόν ο Ερντογάν σε ομιλία του, που δεν έμεινε εννοείται κρυφή, αλλά μεταδόθηκε σε όλα τα ΜΜΕ, ότι ο τουρκικός λαός, εδώ και περίπου εκατό χρόνια…..ξεκουράστηκε και τώρα ήρθε η ώρα να κάνει νέους αγώνες, για την ανασύσταση της οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Θα μπορούσαμε να πούμε, ότι βρίσκεται σε κατάσταση γεροντικού, ή και πολιτικού παραληρήματος, αν ο τουρκικός στρατός δεν είχε εισβάλει σε περιοχές του Ιράκ και της Συρίας. Οι κινήσεις αυτές, θα πει κανείς ότι είναι πολιτικά ανέξοδες, αφού στις χώρες αυτές επικρατεί πανδαιμόνιο.

Ωστόσο σας θυμίζω, ότι ο Ερντογάν απείλησε με την σειρά την Αρμενία, την Γεωργία, την Βουλγαρία και βεβαίως την Ελλάδα, με ανακατάληψη των εδαφών της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, όχι μόνο με αμφισβήτηση της συνθήκης της Λωζάνης, αλλά και με αναφορά σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές που ανήκουν στις χώρες που συνορεύουν με την Τουρκία και οι οποίες υποτίθεται επιζητούν να…. απελευθερωθούν.

Όσον αφορά την Ελλάδα, τα εσωτερικά  προβλήματα της κυβέρνησης, κάνουν καλοδεχούμενες τις απειλές, με την ελπίδα να στραφεί εκεί η προσοχή του κόσμου και να φύγει από την πολιτική της υπερφορολόγησης, αφού όλες οι προσπάθειες των κυβερνώντων, φαίνεται να έχουνε σκοπό να ικανοποιήσουν έστω και λίγο τους νεόφτωχους που εμφανίστηκαν στην Ελλάδα, λόγω του μνημονίου.  Η ικανοποίηση αυτή, έστω και προσωρινή, ελπίζουν να τους δώσει ψηφαλάκια, για να μείνουν ίσως στην εξουσία, ή να μην συντριβούν στις επόμενες εκλογές.

Τι θα γίνει όμως, αν ο Ερντογάν δεν μείνει στα λόγια; Είναι έτοιμη μία μη δημοφιλής κυβέρνηση, να αντιμετωπίσει αυτό τον εξωτερικό κίνδυνο;

Το θέμα είναι, ότι εκείνοι που πράγματι έχουν την εξουσία στον πλανήτη, προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τον Ερντογάν αλλά και ο Ερντογάν αυτούς. Μπορεί να τον έβαλαν να δημιουργήσει εστία τεράστιας έντασης για να προκαλέσουν ευρύτερο και μεγαλύτερο πόλεμο, αλλά όπως πήρε φόρα ο Σουλτάνος, θα μπορέσουν να τον σταματήσουν αν αποφασίσουν ότι δεν θέλουν να κλιμακώσουν την σύρραξη;

Οι κινήσεις πάντως του Ερντογάν, δεν είναι κινήσεις που προέρχονται από την τυφλή υπακοή του σε εντολές της Δύσης, αλλά κινήσεις που προκαλούνται από πιέσεις τις οποίες δέχεται, με σκοπό να προβεί στις εκ λόγω κινήσεις.

Επομένως, εκείνοι που κινούν τα νήματα, δεν είναι σίγουροι ότι η μαριονέττα τους θα κάνει ακριβώς ότι θέλουν.

Ένα παράδειγμα που μπορεί να υποστηρίξει αυτό που λέω, είναι το ότι ο Ερντογάν, υπέγραψε συμφωνία με τον πρώην εχθρό του τον Πούτιν, με σκοπό τον νέο ρωσικό αγωγό, πράγμα που δεν άρεσε στην Δύση, ειδικά επειδή ο αγωγός για να οδηγείται το φυσικό αέριο στην Ευρώπη, χωρίς να περνάει από την Ουκρανία, θα πηγαίνει υποθαλάσσια από την Ρωσία στην ανατολική Θράκη και όχι στην Μικρά Ασία, αφού η Ρωσία από ότι φαίνεται, αλλά ακόμη και το ΝΑΤΟ να καταλάβουν την Ανατολική Θράκη, εφόσον χρειαστεί για να προστατεύσουν την ροή του φυσικού αερίου στην Δυτική Ευρώπη και να μην είναι όμηροι της Τουρκίας.

Σε περίπτωση τέτοιας ανάγκης, καταλαβαίνετε ότιο το θέμα θα είναι , ποιός θα καταλάβει τα στενά του Βοσπόρου. Οι Ρώσοι, ή οι νατοϊκοί. 

 

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί