Να γιατί απέτυχαν να ρίξουν τον Ερντογάν

Του Λιακόπουλου Δημοσθένη

 

Οι δυνάμεις που συμμετείχαν και ήταν αποφασισμένες ήτανε πολύ λίγες. 

Ένα τεράστιο κράτος, που διοικείται από ένα κόμμα με καλά δομημένους κομματικούς μηχανισμούς, δεν το καταλαμβάνεις μόνο με μία χούφτα ανθρώπους, που είναι αποφασισμένοι να ρίξουν στο ψαχνό. Τα μπλόκα του τουρκικού στρατού ήτανε στελεχωμένα από άνδρες που δεν γνώριζαν την αποστολή τους και που δεν ήτανε αποφασισμένοι να πυροβολήσουν κατά του πλήθους, που το κόμμα του Ερντογάν έστειλε εναντίον τους.

Από την άλλη πλευρά, πίστεψαν οι επίδοξοι πραξικοπηματίες, ότι με δύο F-16 και μερικά ελικόπτερα, θα μπορούσαν να έχουν αρκετή υποστήριξη από αέρος, ώστε να χτυπήσουν βασικούς στόχους, όπως το πεντάγωνο, η κρατική τηλεόραση, οι σχολές εκπαίδευσης των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας, το κοινοβούλιο κτλ.

Ένα ελικόπτερο για παράδειγμα έβαλε κατά των πολιτών

https://www.youtube.com/watch?v=z3pc-PLOe6E

αλλά αυτό δεν ήτανε αρκετό.

Επίσης στις γέφυρες της Πόλης, μερικοί μόνιμοι στρατιωτικοί έβαλαν κατά του πλήθους, αλλά οι στρατιώτες δεν τους ακολούθησαν και παρέδωσαν όπλα και εξαρτήσεις

https://www.youtube.com/watch?v=OU4gmlLqnE8

https://www.youtube.com/watch?v=KfTUhxX_-l8

Οι λιγοστές λοιπόν δυνάμεις, ούτε καλά οργανωμένες ήτανε, ούτε αποφασισμένο προσωπικό είχαν, που να πιστεύει ότι πρέπει να πυροβολήσει.

Εξάλλου καταλυτικό ρόλο έπαιξε και το ότι ο διοικητής της 1ης Στρατιάς στην Κωνσταντινούπολη, έμεινε πιστός στον Ερντογάν, που ήδη τον έκανε και αρχηγό ενόπλων δυνάμεων, αφού η ηγεσία του τουρκικού στρατού είχε συλληφθεί.

Στα κομβικά δηλαδή σημεία, οι πραξικοπηματίες τα πήγανε καλά, αλλά δεν είχανε προσωπικό αποφασισμένο να πυροβολήσει κατά του κόσμου, όταν το κόμμα του Ερντογάν, αλλά και ο ίδιος, κάλεσαν τους πολίτες να βγουν στο δρόμο.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί