Μέγα πρόβλημα το υπέρογγο οικονομικό αντάλλαγμα που ζητάει η κυβέρνηση από τους καναλάρχες σε περίοδο κρίσης. Στον πλειστηριασμό μπορεί τα ελληνικά ΜΜΕ να περάσουν στα χέρια Τούρκων και Σκοπιανών

Μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να θέλει να πάρει πολλά λεφτά από τους Έλληνες ολιγάρχες που έχουν τα κανάλια,

 

πανελλήνια και τοπικά, αλλά καθώς αυτά θα βγουν σε πλειστηριασμό, μπορεί να πλειοδοτήσει ο οποιοσδήποτε “επενδυτής” έρθει να τα πάρει, μη αποκλειόμενων των Τούρκων ή των Σκοπιανών του Τζωρτζ Σόρρος.

Μπορεί να λέμε ότι τα ΜΜΕ προωθούν την προπαγάνδα της νέας τάξης, αλλά τα συμφέροντα των ολιγαρχών είναι στην Ελλάδα και πάντα μπαίνει ένα όριο πατριωτισμού.

Αν περάσουν στα συμφέροντα του Σόρρος, για παράδειγμα καθώς και άλλων “φιλανθρώπων”, φαντάζεστε τι έχει να γίνει;

Πιστεύω ότι καλό θα ήτανε, η κυβέρνηση να μειώσει τις απαιτήσεις της και να κοιτάξει απλά πως θα μπορέσει να εισπράξει τα χρέη των καναλιών, που από μόνα τους (τα χρέη) θα αποτελούσαν τονωτική ένεση της ρευστότητας που τόσο έχουμε ανάγκη.

Για να γίνει όμως και αυτό, πρέπει να τολμήσει η κυβέρνηση να σταματήσει τα ληστρικά πρόστιμα και τις ληστρικές προσαυξήσεις και τα τοκογλυφικού ύψους επιτόκια καθυστέρησης πληρωμών προς το δημόσιο, που από μόνα τους είναι υπαίτια για τα μεγάλα ανεξόφλητα χρέη των φυσικών και νομικών προσώπων.

Λιακόπουλος Δημοσθένης

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί