Κύριε Υπουργέ,
είμαι σίγουρος ότι όπως οι προκάτοχοί σας, έτσι και εσείς, έχετε δίπλα σας ικανά στελέχη με την ιδιότητα των συμβούλων, αλλά υπάρχει ένα σοβαρό θέμα που θα επιθυμούσα να ελέγξετε.
Στη βάση της Νέας Αγχιάλου, εδρεύει η 111ΠΜ.
Σήμερα στην 111ΠΜ ανήκουν η 330Μ με F-16 C/D BLK 30, η 341Μ με F-16 C/D BLK 50 και η 347Μ με F-16 C/D BLK 50. Επίσης λειτουργεί το Σμήνος Μετεκπαίδευσης F-16 και το FLIGHT SIMULATOR των F-16 C/D BLK 30 και BLK 50. (πηγή)
Περίπου, κατά περίπτωση, πάνω από 60 μαχητικά συγκεντρωμένα σε ένα αεροδρόμιο, μαζί με όλα όσα απαιτούνται για να επιχειρούν. Σε περίπτωση ξαφνικής εμπλοκής, τουρκικοί πύραυλοι πρώτου πλήγματος, θα μπορούσαν να πλήξουν τους διαδρόμους απογείωσης και να καθηλώσουν τα μαχητικά μας στο έδαφος καθιστώντας τα sitting ducks. Η διασπορά τους επομένως επιβάλλεται όχι μόνο κατά περίπτωση, αλλά μέσω της πάγιας διασποράς των Μοιρών της 111ΠΜ.
Κατανοώ, ότι το κόστος (όλα σε ένα συμμαζεμένα) λειτουργίας είναι σημαντικός παράγοντας, αλλά τα μαχητικά μας πρέπει να μπορούν να απογειωθούν, για να κάνουν οι πιλότοι μας “τα μαγικά τους”.
Ότι βρίσκεται συγκεντρωμένο στο έδαφος κινδυνεύει, αφού καμία αντιαεροπορική άμυνα δεν σταμάτησε ποτέ στην ιστορία, την ξαφνική και απροειδοποίητη επίθεση ενός αποφασισμένου αντιπάλου, που επέβαλε “κορεσμό πυρός”.
Μετά τιμής
Λιακόπουλος Δημοσθένης.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το Ισραήλ θέλει ξανά σε ισχύ την εκεχειρία μετά τους χθεσινούς βομβαρδισμούς
- Είναι μάταιο! Η αλήθεια για τον Ζελένσκι που ουδείς τολμά να παραδεχτεί στην διεθνιστική Δύση
- Θεσσαλονίκη: Ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου τιμήθηκε η Σοφία Βέμπο στο σημείο που πρωτοτραγούδησε
- Οι Ολλανδοί στις κάλπες για τις τρίτες βουλευτικές εκλογές μέσα σε λιγότερο από 5 χρόνια
- Με κορωνοϊό μετά την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης
- ΑΑΔΕ: Μέσω myAADE οι δηλώσεις απαλλαγής ΕΝΦΙΑ για τις πυρκαγιές του 2025
- Οι φωτογραφίες της Νατάσας Παζαΐτη με τον Κώστα Καραμανλή σε Τεπελένι και Κλεισούρα
- Όρμπαν: Καταστροφικό λάθος που η Ε.Ε. δεν θέλει να τα βρει με τη Ρωσία, vid
- Τουρκία: Το Γενικό Προξενείο Ελλάδος τίμησε τους πεσόντες Κωνσταντινουπολίτες στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο
- Αύριο η πολυαναμενόμενη συνάντηση Τραμπ-Σι στη Νότια Κορέα









