κοντά στην περιοχή του γνωστού μας Πεσαβάρ, ένα ορεινό πέρασμα γνωστό σαν πέρασμα Κυμπέρ, σε ύψος χιλίων περίπου μέτρων, που συνδέει το Αφγανιστάν με το Πακιστάν και που ουσιαστικά συνδέει τις Ινδίες με την κεντρική Ασία. Ήταν αναπόσπαστο τμήμα του λεγόμενου δρόμου του μεταξιού και από εκεί πέρασε και ο στρατός μας όταν πήγαμε σαν Έλληνες στην Ανατολή.
Στην περιοχή εκείνη, υπάρχει μία έκταση, αυτόνομη, στην οποίο δεν έχει εξουσία, ούτε το Πακιστάν ούτε το Αφγανιστάν. Εκεί ζουν ελληνικές φυλές, με παγανιστικό ή μουσουλμανικό θρήσκευμα και εκεί μπορεί να καταφύγει όποιος τον κυνηγάνε να τον πιάσουν σε όλο τον κόσμο και αν τον δεχθούν οι γέροντες, μένει, αλλιώς φεύγει.
Η περιοχή γενικά ελέγχεται από την Μαύρη Αδελφότητα.
Εκεί κατέφυγαν το 1974 στελέχη της δικτατορικής κυβέρνησης της Ελλάδος, μετά την επαναφορά του Καραμανλή.
Το 1975, ο Καραμανλής, πήγε κρυφά στην περιοχή, για να συναντήσει τα άτομα αυτά και να εξασφαλίσει την σταθερότητα της εξουσίας του.
Όταν πήγε ήτανε η περιοχή γεμάτη ελληνικές σημαίες, αφού ο Καραμανλής, όπως λέγανε εκέι, ήταν ο πρώτος Έλληνας ηγέτης που πήγε στην περιοχή, μετά τον Μέγα Αλέξανδρο.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αστυνομικοί ντυμένοι “εξωγήινοι” και με μάσκες από το «Scream»…πιάνουν κλέφτες στη Βραζιλία! vid
- Το Μεξικό ετοιμάζεται να μειώσει κατά ένα 8ωρο τις εβδομαδιαίες ώρες εργασίας
- Συναγερμός στο μετρό Συντάγματος: Άτομο έπεσε στις γραμμές
- Eurovision 2026: Αυτοί είναι οι 7 υποψήφιοι που προκρίθηκαν από τον Α’ Ημιτελικό – Η εμφάνιση της Κλαυδίας
- Γεωργιάδης για Ελληνοτουρκικά: «Δεν έγινε καμία εθνική μειοδοσία, ήταν μία καλή συνάντηση»
- Θ. Κοντογεώργης: Ο υπεύθυνος πατριωτισμός αποδεικνύεται στην πράξη
- Επίθεση κατά ρωσικού διυλιστήριου: Εκκενώσεις διέταξαν οι αρχές, vid
- Η Πάρος συνεχίζει με σταθερά βήματα τη δυναμική αναπτυξιακή της πορεία
- Οι σχέσεις ΗΠΑ-Βενεζουέλας σε «σημείο καμπής» – Τι αναφέρθηκε
- Καταιγίδα στην Αττική: Υπερχείλισε ρέμα στο Πικέρμι, διακοπή κυκλοφορίας σε δρόμους στο Πολύγωνο
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΜΕΤΡΟ
ΑΤΤΙΚΗ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΓΙΟΡΤΗ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΖΑΚΥΝΘΟΣ
ΡΕΘΥΜΝΟ
ΣΥΡΜΟΣ
ΠΕΝΤΕΛΗ
ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
ΕΡΓΑΣΙΑ









