Βούτυρο στο ψωμί των κάθε λογής συνωμοσιολόγων που συσχέτιζαν το 5G με την αυξημένη εξάπλωση του κορωνοϊού, το ότι τα Τρίκαλα έχουν παρουσιάσει “αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο” και είναι τα πρώτα όπου “περήφανα” μπήκαν οι πρώτες κεραίες 5G στην Ελλάδα.
Σε ερώτηση πριν από χρόνια προς τη VODAFONE, γιατί πρώτα στα Τρίκαλα στήθηκε το πιλοτικό πρόγραμμα του 5G, η απάντηση ήταν ότι: το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης συντονίζει ένα πιλοτικό πρόγραμμα ανάπτυξης και λειτουργίας δικτύου 5G. Η Vodafone ανέπτυξε το πιλοτικό της δίκτυο στα Τρίκαλα.
Επιπλέον, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι η περιφερειακή ενότητα Τρικάλων μπαίνει σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου που παρατηρείται στην περιοχή.
Δηλαδή αποφασίστηκε:
– Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 05.00 της επομένης.
– Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.
– Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
– Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
– Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.
Tα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 14 ημέρες από το Σάββατο 26-09-2020 και ώρα 06.00 έως το Σάββατο 10-10-2020 και ώρα 06.00. Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.
H σχέση 5G και εξάπλωσης του κορωνοϊού, την οποία επικαλούνται κάποιοι κύκλοι, δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά, διότι ακόμη και αν υπάρχει μια τέτοια σχέση, η διεθνής επιστημονική κοινότητα δεν έχει διερευνήσει την τυχόν ύπαρξή της, αφού ελάχιστοι ασχολήθηκαν.
Η ακτινοβολία του δικτύου 5G, σίγουρα θα αυξήσει την ήδη υφιστάμενη ηλεκτρομαγνητική μόλυνση του περιβάλλοντος, αλλά άλλο αυτό και άλλο η σχέση με τον κορωνοϊό.
Αυτά για τα Τρίκαλα, τον κορωνοϊό και το 5G.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μέτρα στήριξης του πρωτογενή τομέα και αποτροπής αυξήσεων στα τρόφιμα ζητά ο Κ. Αρβανίτης
- Βραζιλία: Βελτιώνεται η υγεία του πρώην προέδρου Μπολσονάρου – Εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε ιδιωτική κλινική
- Περού: Παραιτήθηκε η πρωθυπουργός Μιράγιες
- Ν. Κεραμέως: Νέα συλλογική σύμβαση εργασίας στον επισιτισμό – Ωφελημένοι 400.000 εργαζόμενοι
- Αναρτήθηκε ο προσωρινός πίνακας αποτελεσμάτων αιτήσεων ωφελούμενων εργαζομένων για τη νέα δράση κατάρτισης της ΔΥΠΑ
- Ο πρόεδρος της Κολομβίας κατηγορεί τον Ισημερινό ότι βομβάρδισε παραμεθόριες περιοχές της χώρας
- Κ. Χατζηδάκης: 5,3 δισ. για περιβάλλον, στέγαση, μεταφορές – Ποιοι θα ωφεληθούν
- «Πολύ μεγάλος παίκτης» η Ρωσία – Τα γεγονότα αποκάλυψαν την πραγματικότητα
- Το Ισραήλ λέει πως θα βρει και θα εξουδετρερώσει τον Μοτζάμπα Χαμενεΐ
- Κι όμως, μια πολυεδρική επιφάνεια από χάλυβα μπορεί να γίνει λεία σφαίρα μέσα σε 6 δευτερόλεπτα (BINTEO)









