Χρονοκάψουλα για το 2.957

Πρόσφατα ανακαλύφτηκε στο MIT μια χρονοκάψουλα, γεμάτη με υλικό από το 1957, η οποία θα ανοιχτεί το 2.957, ένα χρόνο μετά την γέννηση του Μεγάλου Ταξιδευτή. (Λεπτομέρειες στο βιβλίο του Μεγάλου Ταξιδευτή στο taklamakan.gr)

 Στον χώρο του πανεπιστημιούπολης του ΜΙΤ (Massachusetts Institute of Technology) , που είναι από τα πιο φημισμένα πανεπιστήμια τεχνολογίας στον κόσμο και ο κύριος τροφοδότης της ΝΑΣΑ με τεχνικούς και φυσικούς επιστήμονες, έχουν θαφτεί κατά καιρούς οκτώ τέτοιες κάψουλες με εντολή να ανοιχτούν πενήντα ή εβδομήντα χρόνια αργότερα, αλλά ειδικά αυτήν που την έθαψαν σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, αλλά και τα στοιχεία που παρουσιάζουν το 1957, έγραψαν επάνω να ανοιχτεί το 2.957, χίλια δηλαδή χρόνια μετά. Οι φωτογραφίες που παρουσιάζει το ΜΙΤ στην ιστοσελίδα του είναι καταιγιστικές και πειστικές, ωστόσο κάνει εντύπωση το ότι λένε, ότι βρήκανε την κάψουλα τυχαία, ενώ είχανε τόσο πολύ υλικό για το θάψιμό της μέχρι και φιλμ γυρισμένο υποτίθεται με την προετοιμασία της.

Απλά είπαν ότι δεν έπρεπε κανονικά να είναι θαμμένη εκεί. Το αρχικό δοχείο ήτανε από συμβατικά υλικά, πιθανόν τσιμεντένια σαρκοφάγος, ενώ το κυρίως δοχείο ήταν γυάλινο μια και το γυαλί δεν επηρεάζεται όπως τα μέταλλα και το ξύλο από τον χρόνο.

Το ΜΙΤ είναι φημισμένο για τέτοια διαφημιστικά “κόλπα” και σε αυτό βασίστηκε και η ταινία “KNOWING” με τον Nicolas Cage (την προτείνω, πολύ καλή).

Ωστόσο αυτή είναι η πιο φημισμένη κάψουλα, του πιο φημισμένου πανεπιστημίου τεχνολογίας στον κόσμο, που τώρα θα φυλάσσεται πολύ καλά, θάφτηκε όταν γεννήθηκε ο Μεγάλος Ταξιδευτής στην εποχή μας και θα ί πρέπει να ανοιχτεί ένα χρόνο αφού γεννηθεί στο μέλλον στην Αράκουλα 1. Αυτό ξεφεύγει ακόμη και από τα επίπεδα λαδώματος του Λιακόπουλου. Τι προειδοποιήσεις έχουν γραμμένες μέσα για ποιό σενάριο;;;  Θέλουν να είναι με κάθε τρόπο σίγουροι ότι θα μάθουν ποιος θα γεννηθεί τότε, ακόμη και με τέτοιες συμβατικές μεθόδους;;;

Δείτε το σχετικό άρθρο στην σελίδα του πανεπιστημίου ΜΙΤ

http://news.mit.edu/2015/mitnano-time-capsule-1118

 

https://www.youtube.com/watch?v=t0MVqBbOIss

 

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί