Άσχετοι, ή στημένοι;

Ακούμε διαρκώς στα κανάλια,

όταν μιλάνε για την δύσκολη οικονομική κατάσταση, να ασχολούνται διαρκώς με τους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους, με αυτούς δηλαδή που πληρώνει το κράτος.

Α. Δεν ασχολούνται καθόλου με τους ανέργους, που όλοι προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα και ποτέ κανείς δεν είπε, ότι το 1.200.000 άνεργοι, δεν πρόκειται να διοριστούν στο δημόσιο, οπότε πρέπει να διευκολυνθούν οι ιδιωτικές εταιρείες να τους προσλάβουν.

Για να τους προσλάβουν πρέπει:

  1. Να μειωθούν οι φόροι, για να τολμούν οι επιχειρηματίες, από τους μικρούς έως τους πολύ μεγάλους να προσλάβουν εργαζόμενους.
  2. Να σταματήσουν τα δώρα Χριστουγέννων Πάσχα και επίδομα αδείας, ώστε να χρησιμοποιηθούν οι δύο αυτοί μισθοί για την πρόσληψη νέων εργαζομένων. Αν γίνει αυτό θα προσληφθούν τόσοι όσο είναι το 17% των ήδη εργαζομένων.
  3. Να κοπούν οι αποζημιώσεις απόλυσης, ώστε να μην διστάζει ο όποιος εργοδότης να προσλάβει όσους θέλει άφοβα, διότι τώρα δεν τολμάει να επιχειρήσει οτιδήποτε, σκεπτόμενος ότι αν δεν πετύχει θα καταστραφεί από τις αποζημιώσεις απόλυσης.

Β. Όταν μιλούν τα κανάλια για τους φόρους και τις εισφορές, μιλούν μόνο για αυτούς που βγάζουν μέχρι 600 με 700  ευρώ το μήνα, νομίζεις και οι υπόλοιποι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρηματίες,  που τυχόν βγάζουν περισσότερα,  μπορούν να πάνε στο διάολο και ακόμη παραπέρα, ενώ σε αυτούς βασίζεται όλη η οικονομία του κράτους.

Τι συμβαίνει λοιπόν με τα κανάλια εδώ και δεκαετίες;;;

Δεν κατάλαβαν ότι τους ανέργους μόνο ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να τους προσλάβει;;;

Εκτός αν περιμένουν να πάρουνε όλοι το κατάπτυστο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα της ξεφτίλας, αντί να βρούνε μία δουλειά.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί