Αποκλειστικό: Τι είπαν Πούτιν Τραμπ

Του Λιακόπουλου Δημοσθένη

 

Στην αρκετά μακρά συνομιλία τους, μετά τις αρχικές τυπικές φιλοφρονήσεις εκατέρωθεν, τρία ήταν τα κύρια θέματα που απασχόλησαν τους δύο ηγέτες.

1. Ισλάμ. Ο Τραμπ δήλωσε αποφασισμένος, να χτυπήσει τους Τζιχαντιστές στην πηγή τους και ο Πούτιν του είπε ότι αν σκάψει καλά στα αρχεία της CIA θα βρει τις πηγές που τους οργανώνουν. Τον προειδοποίησε μάλιστα να προσέχει για να μην υπάρξει κάποιο ατύχημα στις περιοχές που υπάρχουν ρωσικές δυνάμεις, πράγμα που δεν είναι επιθυμητό από κανέναν.

2. Η εξάπλωση του ΝΑΤΟ στα ρωσικά σύνορα. Ο Πούτιν από την αρχή εξήγησε στον Τραμπ, ότι κάθε ενέργεια του ΝΑΤΟ στην ανατολική Ευρώπη, θα πρέπει να αντιμετωπίζεται από την Αμερική με το εξής σκεπτικό. Είπε κατά λέξη: “θέλω κύριε πρόεδρε να σκέφτεστε, τι θα κάνατε εσείς, αν έστελνα με κάποιο τρόπο ρωσικό στρατό στα σύνορα του Καναδά και του Μεξικό με τις ΗΠΑ.

Στο σημείο αυτό, ο Τραμπ χαλάρωσε το κλίμα έντασης που πήγαινε να δημιουργηθεί, λέγοντας ότι θα αισθανότανε σίγουρος ότι δεν θα μπαίνουν μετανάστες στις ΗΠΑ.

Ο Πούτιν όμως επέμενε, ότι οι αντιδράσεις της Ρωσίας σε τέτοια επιθετικότητα από το ΝΑΤΟ, θα είναι αντίστοιχες.

3. Μετά ο Πούτιν έθεσε το θέμα της άμεσης ανάγκης του να πάρει ο Τραμπ τον έλεγχο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων πάσης φύσεως, ακόμη και των BLACK OPS, για να αποφευχθούν προβοκάτσια.

Ο Τραμπ, σαν επιχειρηματίας, του είπε, “εσύ τι θα έκανες”; και ο Πούτιν απάντησε, “αυτά που ήδη έχω κάνει, μπορούμε σε τεχνικό επίπεδο να παράσχουμε γνώση ελέγχου των μυστικών υπηρεσιών, με τρόπο διακριτικό”.

Τέλος αποφάσισαν να ορισθεί το δυνατόν συντομότερο και συνάντηση σε όλα τα επίπεδα.

Θα σας κρατώ ενήμερους.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί