Απάτη της παγκόσμιας ελίτ, τα πολλά κόμματα στη βουλή

Η δήθεν άδολη απλή αναλογική έχει πολύ δόλο.

 

Ο λαός όχι μόνο δεν είναι σοφός, αλλά τρώει και πολύ παραμύθι και μάλιστα εύκολα.  Τα πολλά κόμματα στη βουλή και η ψήφος στα 18, τώρα και στα 17 και το χαμηλό όριο εισόδου στο 3% και η πολυδιάσπαση στα κόμματα, φέρνει μόνο ακυβερνησία και καταστροφή. Τόσο η Ιταλία όσο και η Ισπανία όσο και η Ελλάδα, αλλά και άλλες χώρες, ζουν το δράμα της απόλυτης ακυβερνησίας, χάρη στα δεκάδες κόμματα και αποκόμματα που μαλώνουν μεταξύ τους, διαφωνώντας ακόμη και για τα αυτονόητα στα οποία συμφωνούν. 

Σε ποιους αναφέρομαι; Σε κανέναν συγκεκριμένα, αλλά όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται. Οι Αμερικάνοι, που μπορούν και κάνουνε κουμάντο σχεδόν σε όλο τον πλανήτη, έχουν μόνο δύο κόμματα και εμείς που είμαστε πολύ έξυπνοι, έχουμε πολλά. Θα πει κανείς τώρα,  ο δικομματισμός δεν έφερε το μεγάλο χρέος;

Όχι είναι η απάντηση. Το μεγάλο χρέος το έφερε αυτό που ο σοφός λαός επέβαλε στον δικομματισμό να κάνει και βεβαίως πρώτος από όλους ο Ανδρέας Παπανδρέου, που εκτόξευσε το εξωτερικό δάνειο, διορίζοντας αβέρτα ψηφοφόρους.

Στην Ισπανία δεν φαίνεται να σχηματίζεται κυβέρνηση. Στην Ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ που φαίνεται ότι θα χάσει τις επόμενες εκλογές, αν και ο σοφός λαός είναι ικανός για όλα, πάει να αλλάξει τον εκλογικό νόμο με αποτέλεσμα να μην έχουμε στην Ελλάδα των πολλών κομμάτων και αποκομμάτων ΠΟΤΕ κυβέρνηση.

Αλήθεια, είναι όλοι ικανοί να κρίνουν και να ψηφίσουν; Άλλο μέγα θέμα, αλλά έχει να κάνει και με τους μαθητές της Γ΄Λυκείου που τους ταΐζουν οι μπαμπάδες τους και θα κληθοιύν να ψηφίσουν και να επηρεάσουν τις τύχες του 10%  που δουλεύουν και ταΐζουν το 90% σε όλη την Ελλάδα.

Δεν πάμε καλά και από ότι φαίνεται, θα πάμε χειρότερα

 

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί