Ειδικοί ισχυρίζονται ότι “ο πραγματικός κόμης Δράκουλας” ήταν VEGAN!

Η βαρβαρότητα με την οποία σκότωνε τους εχθρούς του, ο Βλαντ Γ' της Βλαχίας, κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης του 15ου αιώνα μεταξύ του Βασιλείου της Ουγγαρίας και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ενέπνευσε εν μέρει το κλασικό μυθιστόρημα για βρικόλακες του Μπραμ Στόκερ, εκατοντάδες χρόνια αργότερα.

Ο μεσαιωνικός πρίγκιπας που αναφέρεται ότι είχε τη συνήθεια να σκοτώνει τους εχθρούς του σε ξύλινους πασσάλους, ήταν ο τρεις φορές ηγεμόνας της Βλαχίας μεταξύ του 1448 και του θανάτου του, γύρω στο 1477.

Τώρα, 500 χρόνια μετά, η “επιστημονική ανάλυση” μερικών από τις χειρόγραφες επιστολές του λέει ότι δείχνει πως ο Βλαντ μπορεί να έτρωγε μόνο γεύματα φυτικής προέλευσης.

Περισσότερα από 500 χρόνια μετά τον θάνατό του, οι επιστήμονες έλαβαν «ιστορικά βιομόρια» από επιστολές που αναφέρεται ότι έγραψε ο ίδιος.

Η ομάδα έβγαλε αίμα, ιδρώτα, δακτυλικά αποτυπώματα και σάλιο από μια επιστολή τον Μάιο του τρέχοντος έτους, ακριβώς 125 χρόνια από τη δημοσίευση του Δράκουλα του Στόκερ.

Η επιστολή χρονολογείται στις 4 Αυγούστου 1475, και γράφτηκε στους κατοίκους του Σιμπίου από έναν άνδρα που περιγράφει τον εαυτό του στο κείμενο ως «ο πρίγκιπας των Υπεραλπικών περιοχών».

Ενημέρωσε τους κατοίκους της πόλης ότι σύντομα θα έμενε στο χωριό τους.

Στο κάτω μέρος, υπέγραψε το όνομά του: Vlad Dracula.

Ειδικοί από το Πανεπιστήμιο της Κατάνια όπως λένε ανακάλυψαν ότι υπήρχε απουσία πρωτεϊνών ζωικής τροφής – ένα ασυνήθιστο εύρημα.

«Οι πρωτεΐνες των τροφίμων [στα γράμματα] βρίσκονται μόνο σε φυτικές τροφές», δήλωσε στους Times ο συν-συγγραφέας Gleb Zilberstein.

Επίσης ανέφεραν ότι η απόφαση για “vegan” διατροφή μπορεί να ήταν λόγω ανάγκης και όχι επιθυμίας.

«Τον 15ο αιώνα, η Ευρώπη είχε πολύ κρύο κλίμα…και υπήρχε πολύ λίγο φαγητό», είπε.

«Σύμφωνα με τους βιοαρχαιολόγους, οι αριστοκράτες σε όλη την Ευρώπη είχαν μια πολύ πενιχρή διατροφή και συχνά δεν καταναλώνονταν κρέας».

Η ομάδα ανακάλυψε επίσης ότι τα γράμματα περιείχαν ενδείξεις που υποδηλώνουν ότι ο κυβερνήτης έπασχε από αιμολακρία, μια κατάσταση που κάνει τους πάσχοντες να κλαίνε με δάκρυα αίματος.

Ο καθηγητής Vincenzo Cunsolo, ο οποίος ηγήθηκε της μελέτης, είπε: «Πιθανότατα υπέφερε, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια της ζωής του, από μια παθολογική κατάσταση που ονομάζεται αιμολακρία, δηλαδή τα δάκρυα του ήταν αναμεμειγμένα με αίμα».

Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Analytical Chemistry.

(photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί