κατόπιν αιτήματος της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.
Η ΓΣΕΕ, σε συνεργασία με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και το Σωματείο των εργαζομένων στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, απέστειλαν τον περασμένο μήνα επιστολή στη διοίκηση του Οργανισμού, διεκδικώντας τον σχεδιασμό τακτικών δρομολογίων λεωφορείων που θα εισέρχονται εντός της ΒΙ.ΠΕ, ώστε οι χιλιάδες εργαζόμενες και εργαζόμενοι των δραστηριοποιούμενων εκεί επιχειρήσεων να μετακινούνται φθηνά και με ασφάλεια.
Το θέμα έθεσε σήμερα στη διοίκηση του ΟΑΣΘ και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, ο οποίος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη ως επικεφαλής του κλιμακίου της Συνομοσπονδίας, στο πλαίσιο των δράσεων της ΓΣΕΕ για τη μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 17 Απριλίου 2024.
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «στη συνάντηση τονίστηκε εκ νέου η αναγκαιότητα λεωφορειακής διασύνδεσης της ΒΙ.ΠΕ με το κέντρο της πόλης και αντίστροφα, με δεδομένο το γεγονός ότι χιλιάδες εργαζόμενοι ταλαιπωρούνται καθημερινά, αφού χρειάζονται από δύο έως και πέντε συγκοινωνίες, για να φτάσουν στην εργασία τους.
Παράλληλα, υφίστανται μεγάλη οικονομική επιβάρυνση, καθώς σε πολλές περιπτώσεις αναγκάζονται να μετακινούνται με τα οχήματά τους.
Η κίνηση αυτή βοηθά επίσης στην αποσυμφόρηση των οδικών δικτύων και περιορίζει την ταλαιπωρία χιλιάδων οδηγών, λόγω των έργων του Flyover.
Η διοίκηση του ΟΑΣΘ, κατανοώντας το δίκιο αίτημα, ανταποκρίθηκε άμεσα, προχωρώντας σε δρομολόγια διασύνδεσης».
Στο πλαίσιο αυτό, η Συνομοσπονδία εκφράζει την ικανοποίησή της για την εξέλιξη αυτή και δηλώνει ότι ο αγώνας για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων της εργασίας είναι πολυεπίπεδος και καθημερινός.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: intime)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Υδρογονάνθρακες: Πότε αναμένεται να γίνει η πρώτη γεώτρηση στο Ιόνιο
- Ζήτω το Έθνος των Ελλήνων – Χρόνια Πολλά
- Αστεροσκοπείο Αθηνών: Ο χειμώνας του 2025-2026 ήταν ο 3ος βροχερότερος και ο 2ος θερμότερος στην Αθήνα
- Το αμερικανικό Πεντάγωνο αναμένεται να διατάξει την αποστολή 3.000 στρατιωτών στη Μέση Ανατολή
- Σε τι φέρεται να συμφώνησε το Ιράν – Τραμπ: Οι ΗΠΑ συνομιλούν με τους «κατάλληλους ανθρώπους»
- Κι όμως είναι αληθινά! Σπάνια ανθισμένα δέντρα δημιουργούν ένα εξωπραγματικό τοπίο, Vid
- ΗΠΑ: Δεν έχει ληφθεί ακόμη “καμία απόφαση” για το πώς θα ξαναρχίσουν οι πυρηνικές δοκιμές που διέταξε ο Τραμπ
- Ουκρανικά drones επιτέθηκαν στην ρωσική περιφέρεια Κουρσκ
- Επαγρύπνηση από τις τράπεζες ζήτησε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος
- Το Πολιτικό Γραφείο της Νέας Αριστεράς για την παραίτηση Χαρίτση – Μεταβατικός πρόεδρος ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης









