κατόπιν αιτήματος της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.
Η ΓΣΕΕ, σε συνεργασία με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και το Σωματείο των εργαζομένων στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, απέστειλαν τον περασμένο μήνα επιστολή στη διοίκηση του Οργανισμού, διεκδικώντας τον σχεδιασμό τακτικών δρομολογίων λεωφορείων που θα εισέρχονται εντός της ΒΙ.ΠΕ, ώστε οι χιλιάδες εργαζόμενες και εργαζόμενοι των δραστηριοποιούμενων εκεί επιχειρήσεων να μετακινούνται φθηνά και με ασφάλεια.
Το θέμα έθεσε σήμερα στη διοίκηση του ΟΑΣΘ και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, ο οποίος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη ως επικεφαλής του κλιμακίου της Συνομοσπονδίας, στο πλαίσιο των δράσεων της ΓΣΕΕ για τη μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 17 Απριλίου 2024.
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «στη συνάντηση τονίστηκε εκ νέου η αναγκαιότητα λεωφορειακής διασύνδεσης της ΒΙ.ΠΕ με το κέντρο της πόλης και αντίστροφα, με δεδομένο το γεγονός ότι χιλιάδες εργαζόμενοι ταλαιπωρούνται καθημερινά, αφού χρειάζονται από δύο έως και πέντε συγκοινωνίες, για να φτάσουν στην εργασία τους.
Παράλληλα, υφίστανται μεγάλη οικονομική επιβάρυνση, καθώς σε πολλές περιπτώσεις αναγκάζονται να μετακινούνται με τα οχήματά τους.
Η κίνηση αυτή βοηθά επίσης στην αποσυμφόρηση των οδικών δικτύων και περιορίζει την ταλαιπωρία χιλιάδων οδηγών, λόγω των έργων του Flyover.
Η διοίκηση του ΟΑΣΘ, κατανοώντας το δίκιο αίτημα, ανταποκρίθηκε άμεσα, προχωρώντας σε δρομολόγια διασύνδεσης».
Στο πλαίσιο αυτό, η Συνομοσπονδία εκφράζει την ικανοποίησή της για την εξέλιξη αυτή και δηλώνει ότι ο αγώνας για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων της εργασίας είναι πολυεπίπεδος και καθημερινός.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: intime)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο Ζελέσνκι ζήτησε όπλα μεγάλου βεληνεκούς
- Κηδεία Διονύση Σαββόπουλου: Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο στο κέντρο της Αθήνας
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθεροι με όρους οι πρώτοι 11 κατηγορούμενοι για την εγκληματική οργάνωση
- Στις ΗΠΑ ο απεσταλμένος του Πούτιν! Αναμένονται σημαντικές συναντήσεις
- Εντυπωσιακές εικόνες από την πλωτή όπερα που κατασκευάζεται στο Βιετνάμ – Πότε θα είναι έτοιμη
- Αδιανόητο έγκλημα στην Αίγυπτο: 23χρονος σκότωσε την 14χρονη σύζυγό του για ένα πιάτο μακαρόνια!
- Οι παλαιστινιακές οργανώσεις συμφώνησαν να αναλάβει τη διακυβέρνηση της Γάζας μια προσωρινή, ανεξάρτητη επιτροπή
- Θεσσαλονίκη: Πάνω από 6.880 Έλληνες φοιτητές σπουδάζουν σε γερμανικά πανεπιστήμια
- Δ. Μιχαηλίδου: «Στο επίκεντρο της πολιτικής μας η στήριξη των γυναικών σε όλη την Ελλάδα»
- Δεν είναι πια 1991! Τι θα μπορούσε να συμβεί με τις ΗΠΑ αν σοβαρέψουν τα πράγματα με την Ρωσία









