- Αττική & Κύθηρα, Εύβοια
- πολλές περιοχές σε Πελοπόννησο, Δυτική Ελλάδα, Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία, Κεντρική Μακεδονία
- Καβάλα, Θάσο, περιοχές Έβρου
- Κρήτη, Ιόνιο και νησιά Νοτίου & Ανατολικού Αιγαίου
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, προκειμένου να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gov.gr.
(με πληροφορίες από ethnos. gr / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κοινή Διακήρυξη Ελλάδας-ΗΠΑ! Στο επίκεντρο η Τεχνητή Νοημοσύνη
- Ο Πίνατ, ο σκύλος του Μαξίμου “έκλεψε” τις εντυπώσεις – Η φωτό του ΥΠΕΣ των ΗΠΑ
- Μέση Ανατολή: Η χώρα-«έκπληξη» που εντάσσεται στις «Συμφωνίες του Αβραάμ»
- Κυρανάκης: «Η απόδειξη ότι το τρένο ουδέποτε εισήλθε στην αντίθετη γραμμή», vid
- Λένε για νέο περιστατικό με drone – Είχαν διακοπεί προσωρινά οι πτήσεις σε αεροδρόμιο του Βελγίου
- O Πολ ΜακΚάρτνεϊ προτρέπει τους διοργανωτές της COP30 να προσφέρουν μόνο …χορτοφαγικά γεύματα
- Το «καρφί» Υπουργού του Τραμπ ενώπιον Μητσοτάκη για την καταστροφική πράσινη ενέργεια
- Ινδονησία: Δεκάδες τραυματίες νοσηλεύονται έπειτα από έκρηξη σε τζαμί, vid
- Βέροια: Αιματηρή συμπλοκή με κυνηγετική καραμπίνα στο φράγμα του Αλιάκμονα
- Βίντεο με την Ανταρκτική στους -62°C άφησε άφωνο το διαδίκτυο, vid









