Σε τιμή “αστακού” πλήρωσε ένας ένστολος ένα σάντουιτς με γύρο, όταν αποφάσισε να φάσει σε μια γνωστή ψησταριά στο κέντρο της Πάτρας. Δεν πίστευε στα μάτια του όταν είδε τον λογαριασμό. Και ενώ συνήθως οι τιμές σε όλες τις ψησταριές για το συγκεκριμένο είδος (ψωμί σάντουιτς, γύρος, πατάτες κέτσαπ ή τζατζίκι) δεν υπερβαίνει τα 3,80 ευρώ, ο ένστολος κλήθηκε να πληρώσει… 6,60 ευρώ.
Και επειδή και ο ίδιος ο ένστολος δεν πίστευε αυτό που έβλεπε στην απόδειξη, πήγε στην υπάλληλο και ζήτησε «διευκρινιστική»! “Κύριε, το γράφουμε και στον κατάλογό μας“, του απάντησαν, συμπληρώνοντας ότι “το σάντουιτς με γύρο κοστίζει 6,60 ευρώ”!
O ένστολος μη μπορώντας να κάνει κάτι άλλο, πλήρωσε και έφυγε. Όντως ο καταστηματάρχης ήταν απόλυτα νόμιμος, αφού έγραφε στον κατάλογό του, αλλά και στον τιμοκατάλογο στις εταιρείες διανομής φαγητού ότι το σάντουιτς με γύρο κοστίζει… 6,60.
Σε καταστήματα εκτός κέντρου, 6,60 κοστίζει η μερίδα γύρο, με τριπλάσια ποσότητα κρέατος, πατάτες, τζατζίκι, ντομάτα, ζυμαράκια κ.λπ. Σε άλλο κατάστημαστην Πάτρα, στην Πλατεία Γεωργίου, η μερίδα γύρο κοστίζει 8 ευρώ, σε απόλυτα λογική τιμή και σε τεράστια ποσότητα.
Σε πολλές περιπτώσεις τέτοια προϊόντα έχουν γίνει απλησίαστα για την τσέπη του μέσου καταναλωτή, γι’ αυτό και έχει αυξηθεί η κίνηση στα παραδοσιακά «σαντουιτσάδικα» αφού ένα απλό σάντουιτς με λουκάνικο ή μπιφτέκι ή ακόμη και σουβλάκι δεν ξεπερνά τα 3 ευρώ…
Σε πολλές περιπτώσεις τέτοια προϊόντα έχουν γίνει… απλησίαστα για την τσέπη του μέσου καταναλωτή, γι’ αυτό και έχει αυξηθεί η κίνηση στα παραδοσιακά «σαντουιτσάδικα» αφού ένα απλό σάντουιτς με λουκάνικο, ή μπιφτέκι ή ακόμη και σουβλάκι δεν ξεπερνά τα 3 ευρώ!
ΤΣΙΜΠΗΜΕΝΕΣ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΣΤΑ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ
Στο μεταξύ, από χθες επικρατεί «πανικός» στις κρατήσεις στα μεζεδοπωλεία και ψαροταβέρνες της Πάτρας για τη Μεγάλη Παρασκευή.
Αναφορικά με τις τιμές στα θαλασσινά, είναι πολύ αυξημένες και κατά τον πρόεδρο του ΣΚΕΑΝΑ Τάσο Γιατρά, αυτό οφείλεται στην αύξηση των πρώτων υλών που είναι τεράστια! Είναι ενδεικτικό ότι πλέον για να φάει κάποιος σε ένα τέτοιο κατάστημα θα πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη, πληρώνοντας τουλάχιστον 20 ευρώ το «κεφάλι»! Ο κ. Γιατράς δήλωσε πως η αύξηση στις τιμές είναι της τάξης του 20%!
(με πληροφορίες από pelop. gr / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κι όμως ο εθνικός μας ύμνος υπάρχει στη ρωσική γλώσσα – ΒΙΝΤΕΟ
- Η απορία ενός Αμερικανού στην Ελλάδα! Τι του έκανε εντύπωση – ΒΙΝΤΕΟ
- Σύμβουλος Πούτιν: Οι ειρηνοποιοί θα επικρατήσουν
- Ποιοί ευνοούνται περισσότερο από τους πολέμους;
- Κλοπή 3 πινάκων από μουσείο κοντά στην Πάρμα της Ιταλίας
- Επιστήμονες ανακάλυψαν τεράστιο απολίθωμα δεινοσαύρου 66 εκατομμυρίων ετών – μαζί με το δέρμα του! (Photo)
- Αλλάζουν οι ώρες κοινής ησυχίας από 1η Απριλίου – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
- Επίθεση των Φρουρών της Επανάστασης σε βιομηχανία στο νότιο Ισραήλ
- Ανακαλύφθηκε άθικτο ελληνικό πλοίο 2.400 ετών στη Μαύρη Θάλασσα – Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι ερευνητές (Photo)
- Περισσότεροι από 1.200 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο από την έναρξη του πολέμου









