Τώρα με τον καύσωνα: Δείτε ποιες είναι οι τροφές που κάνουν το σώμα να “μυρίζει”

Η μυρωδιά του σώματος επηρεάζεται από τις τροφές ιδίως σε μέρες όπως αυτές που η ζέστη χτυπάει "κόκκινο"

Δείτε ποιες τροφές επηρεάζουν τη μυρωδιά του σώματος είτε πρόκειται για πικάντικα τρόφιμα που σας κάνουν να ιδρώνετε περισσότερο είτε από τροφές πλούσιες σε θείο όπως το σκόρδο που μεταφέρονται μέσω του ιδρώτα σας.


Ουσιαστικά, οι τροφές που θα επηρεάσουν περισσότερο τη μυρωδιά του σώματος είναι εκείνες που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε θειικό οξύ.

Μπαχαρικά
Τα μπαχαρικά όπως το κάρυ, το κύμινο μπορούν να γίνουν πολύ δυνατά όταν προσκολλώνται στη γλώσσα και τα δόντια σας
. Αυτά τα μπαχαρικά όχι μόνο μπορούν να παραμείνουν για ώρες στην αναπνοή σας, αλλά μπορούν επίσης να “ποτίσουν” τα μαλλιά, το δέρμα και τα ρούχα σας. Τα συγκεκριμένα μπαχαρικά περιέχουν επίσης πτητικές ενώσεις που μπορούν να απορροφηθούν στην κυκλοφορία του αίματος και να απελευθερωθούν μέσω των ιδρωτοποιών αδένων σας με αποτέλεσμα τις δυσάρεστες οσμές

Σκόρδο και κρεμμύδι
Και τα δύο είναι είναι αιτία κακής αναπνοής. Σε μερικούς ανθρώπους, ενισχύσουν το μεταβολισμό, τη θερμότητα του σώματος και τον ιδρώτα με αποτέλεσμα να προκαλείται σε κάποιες περιπτώσεις έντονη δυσοσμία.

Κόκκινο κρέας
Αυτή είναι μια άλλη πηγή μυρωδιάς σώματος που πρέπει να γνωρίζετε. Όταν τρώτε κόκκινο κρέας, μπορεί να απελευθερώσει άοσμες πρωτεΐνες μέσω της εφίδρωσης. Όταν όμως αυτές οι πρωτεΐνες αναμειγνύονται με τα βακτήρια του δέρματος, αποκτούν μυρωδιά.

Σταυρανθή λαχανικά
Τα σταυρανθή λαχανικά όπως το μπρόκολο, το λάχανο, τα λαχανάκια Βρυξελλών και το κουνουπίδι απελευθερώνουν θειικό οξύ. Αυτό το άρωμα εντείνεται με τον ιδρώτα και την αναπνοή.

Αλκοόλ
Το αλκοόλ μεταβολίζεται σε οξικό οξύ, το οποίο απελευθερώνεται μέσω των πόρων του δέρματος, καθώς και της αναπνοής.

(με πληροφορίες από healthstories. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί