Το παιδί κρύωσε ή έχει Όμικρον; Πώς θα το καταλάβετε

Πώς θα καταλάβετε αν το παιδί έχει συμπτώματα από κρυολόγημα ή από Όμικρον;

Με τα κρούσματα κορωνοϊού, οι περισσότεροι γονείς θα ανησυχήσουν μόλις δουν μια… μυτούλα να «τρέχει». Ενώ ορισμένα συμπτώματα της COVID-19 μοιάζουν με το κοινό κρυολόγημα, τα καλά νέα, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι ότι υπάρχουν τρόποι για να καταλάβετε περίπου περί τίνος πρόκειται.

Τα συμπτώματα της Όμικρον στα παιδιά
Μέχρι στιγμής, τα περισσότερα από αυτά που γνωρίζουμε για την παραλλαγή Όμικρον προέρχονται από δεδομένα από ενήλικες. Αυτά υποδεικνύουν ότι είναι λιγότερο επικίνδυνη ή σοβαρή από την Δέλτα, αλλά εξακολουθεί να είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό κρυολόγημα για τους μη εμβολιασμένους ενήλικες, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Για τα παιδιά, τα συμπτώματα της Όμικρον εμφανίζονται παρόμοια με εκείνα άλλων παραλλαγών του κορωνοϊού. «Η Όμικρον τείνει να επιτίθεται στους αεραγωγούς του ανώτερου αναπνευστικού περισσότερο συγκριτικά με εκείνους του κάτω» επισημαίνουν. «Τα περισσότερα παιδιά εμφανίζουν άσχημο πονόλαιμο, βήχα, ρινική συμφόρηση και πυρετό».

Σε ορισμένα παιδιά, τα συμπτώματα της παραλλαγής Όμικρον είναι παρόμοια με τα συμπτώματα του κρυολογήματος αλλά συνήθως τα συμπτώματα της COVID-19 είναι συνήθως πιο σοβαρά από το συνηθισμένο μπούκωμα, καταρροή, βήχα και πονόλαιμο.

Πώς θα μειώσετε τον κίνδυνο
Οι ειδικοί μας ενθαρρύνουν να κάνουμε έγκαιρα τεστ και συχνά, ώστε να εντοπίζονται έγκαιρα τυχόν περιπτώσεις, αποτρέποντας την διασπορά στην κοινότητα, το σπίτι ή το σχολείο. Ταυτόχρονα είναι σημαντικό να υπενθυμίζετε στα παιδιά πόσο σημαντικό είναι να ακολουθούν προσωπικά μέτρα προστασίας, όπως η χρήση της μάσκας, η κοινωνική απομάκρυνση αλλά και το συχνό πλύσιμο χεριών, ειδικά πριν φάνε ή πριν ακουμπήσουν το πρόσωπό τους.

photo unsplash

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί