Πώς να ξεχωρίζετε το φιλέτο από το στήθος κοτόπουλο- Πώς να τα μαγειρεύετε

Πολλές φορές υπάρχει μία σύγχυση για το φιλέτο και το στήθος κοτόπουλου και ποιες διαφορές έχουν, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για άπαχα κομμάτια κρέατος

Τι είναι το στήθος κοτόπουλου;
Το στήθος κοτόπουλου είναι ένας αδύνατος, λευκός μυς που προσφέρεται για διάφορες μεθόδους μαγειρέματος. Πωλείται είτε με το κόκκαλο και το δέρμα είτε καθαρισμένο.

Πού βρίσκεται: Το στήθος βρίσκεται στην κάτω πλευρά ενός κοτόπουλου. Κάθε κοτόπουλο έχει ένα ολόκληρο στήθος, το οποίο συχνά χωρίζεται σε δύο ολόκληρα κομμάτια.

Υφή και γεύση: Το στήθος κοτόπουλου έχει ήπια έως στυφή γεύση, είναι χαμηλό σε λιπαρά και μπορεί να παραμείνει ζουμερό και τρυφερό όταν δεν είναι πολύ ψημένο.

Καλύτερες μέθοδοι μαγειρέματος: Τα στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και χωρίς δέρμα μπορούν εύκολα να τεμαχιστούν και να συνοδεύσουν πατάτες, ζυμαρικά ή σούπες. Αν χτυπηθούν για να γίνουν λεπτά, μπορούν να τηγανιστούν ως σνίτσελ. Είναι ιδανικά επίσης, για να τα κόψετε σε λωρίδες για σάντουιτς, να τα προσθέστε σε κάποιο λαδερό φαγητό ή σε σαλάτες.

Τι είναι το φιλέτο κοτόπουλου;

Φιλέτα κοτόπουλου
Το φιλέτο κοτόπουλου είναι μια λεπτή λωρίδα λευκού μυός. Ο όρος φιλέτο είναι λίγο λανθασμένος και πιθανότατα προέρχεται από την ομοιότητα του με το φιλέτο χοιρινού ή βοείου κρέατος. Αλλά, στα κοτόπουλα, το φιλέτο βρίσκεται κάθετα στο πίσω μέρος της οσφυϊκής χώρας και χωρίζεται από τη σπονδυλική στήλη.

Πού βρίσκεται: Το φιλέτο κοτόπουλου συνδέεται στο στήθος μέσω ενός λεπτού λευκού τένοντα και βρίσκεται κάτω από αυτό, πάνω στα κόκαλα των πλευρών.

Υφή και γεύση: Η γεύση του φιλέτου κοτόπουλου μοιάζει πολύ με αυτή του κρέατος του στήθους. Ίσως το φιλέτο είναι πιο μαλακό, αλλά πρέπει να αφαιρέσετε πρώτα τον τένοντα για να είναι πιο μαλακό.

Καλύτερες μέθοδοι μαγειρέματος: Τα φιλέτα ψήνονται εξαιρετικά γρήγορα, Μπορείτε να τα πανάρετε και τα τηγανίσετε ή να τα ψήσετε.

Οι διαφορές μεταξύ στήθους κοτόπουλου και φιλέτου κοτόπουλου
Αν και είναι παρόμοια σε υφή και γεύση, το στήθος κοτόπουλου και το φιλέτο διαφέρουν. Το στήθος κοτόπουλου είναι μεγαλύτερο και πιο παχουλό, ενώ το φιλέτο είναι πολύ πιο λεπτό και στενό. Λόγω αυτών των διαφορών στο μέγεθος και το σχήμα, το στήθος κοτόπουλου χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να ψηθεί από το φιλέτο.

Επίσης, επειδή υπάρχουν μόνο δύο μικρά φιλέτα σε ολόκληρο το κοτόπουλο, τείνουν να κοστίζουν λίγο περισσότερο από το στήθος.

Πότε να χρησιμοποιήσετε το φιλέτο κοτόπουλου αντί για στήθος κοτόπουλου;

Εάν μαγειρεύετε στον ατμό ή ψήνετε στη σχάρα, καλύτερα να χρησιμοποιήσετε στήθη κοτόπουλου, καθώς θα είναι λιγότερο πιθανό να στεγνώσουν λόγω του μεγέθους και του πάχους τους.
Όταν σοτάρετε λωρίδες κοτόπουλου για να μαγειρέψετε ή να ψήσετε στη σχάρα, τα φιλέτα κοτόπουλου είναι ιδανική επιλογή καθώς θα μαγειρευτούν γρήγορα, καθώς έχουν ήδη το τέλειο μέγεθος και σχήμα.

(με πληροφορίες από healthstories. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί