Γιατί τα παιδιά (και οι γονείς) λατρεύουν την κατασκήνωση

Όσον αφορά το καλοκαίρι, δεν υπάρχει τίποτα πιο διασκεδαστικό για τα παιδιά από το να πηγαίνουν στην κατασκήνωση!

Είτε πηγαίνουν σε κάποιο summer camp για να περάσουν μερικές ώρες είτε στην κλασική κατασκήνωση (που μένουν και κοιμούνται εκεί), το να περνούν χρόνο μακριά από το σπίτι το καλοκαίρι είναι ευεργετικό τόσο για εκείνα όσο και για τους γονείς.

Για τα παιδιά, η καλοκαιρινή κατασκήνωση είναι σαν το σχολείο, αλλά με τη μόνη διαφορά ότι δεν έχει μαθήματα παρά μόνο διασκέδαση, όπως παιχνίδι, δραστηριότητες με φίλους, κατασκευές, χειροτεχνίες και γενικότερα πολλά παιχνίδια και εκδρομές.

Ακολουθούν μερικοί από τους λόγους για τους οποίους τα παιδιά (και οι γονείς) αγαπούν τις κατασκηνώσεις και summer camps.

Τα παιδιά κάνουν νέους φίλους
Ένα από τα καλύτερα πράγματα της καλοκαιρινής κατασκήνωσης είναι η ευκαιρία να γνωρίσει το παιδί νέους ανθρώπους και να κάνει νέους φίλους!

Βρίσκουν παλιούς φίλους (αν πηγαίνουν κάθε χρόνο στην ίδια κατασκήνωση)
Εάν τα παιδιά πηγαίνουν στην ίδια καλοκαιρινή κατασκήνωση κάθε χρόνο, θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν δια βίου φίλους. Η επιστροφή στο camp τους δίνει την ευκαιρία να επανασυνδεθούν με αυτούς τους παλιούς φίλους. Επιπλέον, το να μάθει ένα παιδί πώς να διατηρεί τις φιλίες από απόσταση όταν δεν στην κατασκήνωση είναι μια μεγάλη ικανότητα που πρέπει να έχει αργότερα στη ζωή!

Ανακαλύπτουν δραστηριότητες που τους αρέσουν
Σήμερα, υπάρχουν καλοκαιρινές κατασκηνώσεις που επικεντρώνονται σε κάθε πιθανό πάθος: αθλήματα, υπαίθριες δραστηριότητες, τέχνη, μουσική, υποκριτική, τεχνολογία κ.λπ. Εάν τα παιδιά σας έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον ή πάθος που δεν μπορούν να εξερευνήσουν αρκετά στο σχολείο, δείτε αν μπορείτε να βρείτε μια κατασκήνωση όπου θα μπορούν να αφοσιωθούν πλήρως!

Αποκτούν νέες δεξιότητες
Ανεξάρτητα από το είδος της κατασκήνωσης που πηγαίνουν τα παιδιά, είναι σίγουρο ότι θα μάθουν πολλά. Εκτός από τις δεξιότητες για τις οποίες είναι γνωστό το camp (όπως αθλητικές δεξιότητες, δεξιότητες στη ρομποτική, δεξιότητες υποκριτικής κ.λπ.), η κατασκήνωση είναι επίσης ένα μέρος όπου τα παιδιά αποκτούν διαπροσωπικές δεξιότητες, όπως συναισθηματική νοημοσύνη και πολλά άλλα.

Παίζουν
Ας είμαστε ειλικρινείς, η κατασκήνωση έχει να κάνει με το παιχνίδι. Όταν τα παιδιά πηγαίνουν στην κατασκήνωση, για να περάσουν ένα σημαντικό μέρος της ημέρας τους παίζοντας και διασκεδάζοντας. Κάτι που δεν έχουν την δυνατότητα να κάνουν μένοντας στο σπίτι.

Γίνονται ανεξάρτητα
Η κατασκήνωση είναι ένα εξαιρετικό μέρος για τα παιδιά να γίνουν πιο ανεξάρτητα. Είτε πηγαίνουν μόνο για μερικές ώρες την ημέρα, είτε πηγαίνουν για βδομάδες ατελείωτες, θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν χρόνο μακριά από τους γονείς τους και να γίνουν πιο ανεξάρτητα.

Να θυμάστε:
Πριν στείλετε τα παιδιά σας στην κατασκήνωση, σαν γονείς, είναι σημαντικό να συζητήσετε μαζί τους και να τους εξηγήσετε τι να περιμένουν. Κάντε συζητήσεις σχετικά με το πώς είναι η κατασκήνωση και μιλήστε για το πώς θα παραμείνετε σε επαφή μεταξύ σας.

cafemom/ motherblog/ photo unsplash

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί