Τρέμετε Τούρκοι! Χαρδαλιάς: Από την Κρήτη, το δικό μας «αβύθιστο αεροπλανοφόρο», Ελλάδα και ΗΠΑ στέλνουν ισχυρό μήνυμα…

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας παρακολούθησε την άσκηση «Poseidon's Rage 22»

«Από την Κρήτη, το δικό μας «αβύθιστο αεροπλανοφόρο», η Ελληνική Δημοκρατία και οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής στέλνουν ένα ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης, αποτροπής και επιχειρησιακής ετοιμότητας» δήλωσε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς μετά το τέλος της διμερούς διακλαδικής άσκησης Ελλάδας – ΗΠΑ με την επωνυμία «Poseidon’s Rage 22» που πραγματοποιήθηκε στην 115 πτέρυγα Μάχης στα Χανιά.

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας παρακολούθησε την άσκηση μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα George Tsunis, τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, τον αρχηγό ΓΕΑ αντιπτέραρχο Θεμιστοκλή Μπουρολιά, τον διοικητή του Πεδίου Βολής Κρήτης υποστράτηγο Σταύρο Τζουμερκιώτη, τον γενικό περιφερειακό αστυνομικό διευθυντή υποστράτηγο Γεώργιο Λυμπινάκη, τον διοικητή της 5ης Ταξιαρχίας Πεζικού ταξίαρχο Νικόλαο Γιαννόπουλο, τον διοικητή του ναυστάθμου Κρήτης αρχιπλοίαρχο Νεκτάριο Λυμπεράκη αλλά και τους διοικητές των τοπικών υπηρεσιών των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ο Ν. Χαρδαλιάς, στο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στις σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ, τις οποίες χαρακτήρισε ισχυρές, σημειώνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ως στόχο να επενδύσει στον τομέα της Άμυνας.

Παρατήρησε, δε, ότι «η άσκηση θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα απέναντι σε κάθε επιθετική ενέργεια, σε διεθνείς ταραξίες και επίδοξους καταπατητές ότι η αμοιβαία δέσμευση της Ελληνικής Δημοκρατίας και των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής είναι αδιαπραγμάτευτη και σταθερή. Αυτό είναι αναμενόμενο, καθώς είναι το αποτέλεσμα μιας συνεργασίας 200 ετών, βασισμένης σε κοινά στρατηγικά συμφέροντα και αξίες».

Όπως ανακοινώθηκε, προηγήθηκε βασική ενημέρωση από τους διοικητές της 115 Πτέρυγας Μάχης σμήναρχο Χρήστο Γρηγορούδη και του 48 Operations Group Commander Colonel Peter Lee, καθώς και στατική επίδειξη αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-35 και F-15, στην έδρα της 115 Πτέρυγας Μάχης, στην αεροπορική βάση της Σούδας.

Ακολούθησε ξενάγηση στα διαμερίσματα σκάφους αμερικανικής ακτοφυλακής «Sentinel Class», που ελλιμενίζεται στο ναύσταθμο Κρήτης και επίσκεψη στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής, όπου μετά τη βασική ενημέρωση από τον διοικητή του κέντρου αρχιπλοίαρχο Χαράλαμπο Θυμή, έλαβε χώρα επίδειξη με τη συμμετοχή εκπαιδευόμενων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, στο αντικείμενο «εκκαθάριση – κατάληψη πλοίου» στον κόλπο της Σούδας.

eurokinissi

amna/ eurokinissi

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί