Τι είδους υπογραφές “πέφτουν” σήμερα για τα νησιά;; Αυτό αποκάλυψε ο Καιρίδης

Το ΕΛ είχε αναφερθεί στο θέμα βδομάδες πριν...

Υπογραφές αναμένεται μέσα στην ημέρα να πέσουν στο θέμα της χορήγησης βίζας για Τούρκους πολίτες σε τουλάχιστον 10 νησιά του Αιγαίου!!

Οι αρχικές πληροφορίες του περασμένου μήνα ήθελαν 7 νησιά να εντάσσονται στη συμφωνία Αθήνας-Άγκυρας!

Την είδηση έδωσε χθες Πέμπτη σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Πρόγραμμα» ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης.

Έτσι…γίνεται η αρχή, με φαινομενικά μικρές και «συμβολικές» συμφωνίες «φιλίας» και επαναπροσέγγισης ανάμεσα στα δύο κράτη! Μετά θα…ασχοληθούν και με τα πιο σοβαρά ζητήματα (βλ. ΑΟΖ, υφαλοκρηπίδα κλπ).

Σύμφωνα με το ertnews:

«Είναι ένα μέτρο που φέρνει τους δύο λαούς κοντά. Είναι κάτι που το θέλουν πάρα πολύ οι ακρίτες μας, οι οποίοι έχουν σηκώσει τόσο μεγάλο βάρος στη διαχείριση του μεταναστευτικού. Αυτή η διευκόλυνση δεν θα αφορά μόνο τη θερινή σεζόν, θα είναι για όλο το χρόνο για πρώτη φορά.

Αφορά νησιά τα οποία δεν έχουν τον τουρισμό της Ρόδου. Και η Ρόδος θα συμπεριλαμβάνεται, αλλά νησιά που δεν έχουν τα τσάρτερς, που δεν έχουν τις διεθνείς πτήσεις».

Σύμφωνα με τον ίδιο πρόκειται για τη Λήμνο, τη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο, τη Λέρο, την Κάλυμνο, την Κω, τη Ρόδο, τη Σύμη και το Καστελόριζο.

Τι είχε γράψει το ΕΛ:

Πρόκειται  κατ’ ουσίαν για μια ευρωτουρκική συμφωνία με πρωτοβουλία της Ελλάδας, το ακριβές περιεχόμενο της οποίας επιδιώκεται να ανακοινωθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Ταγίπ Ερντογάν στις 7 Δεκεμβρίου στην Αθήνα. Εκτός των άλλων προβλέπει την μόνιμη εγκατάσταση Έλληνα αξιωματικού του Λιμενικού στην Σμύρνη και αντίστοιχα ενός Τούρκου αξιωματικού στη Λέσβο με δικαιολογία την βέλτιστη συνεννόηση των δύο χωρών στον έλεγχο των ροών, την ενεργοποίηση ενός παλαιού αιτήματος της Άγκυρας για ευκολότερη μετακίνηση Τούρκων πολιτών σε επτά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (Ρόδο, Λέσβο, Σάμο, Χίο, Κω, Λέρο και Καστελλόριζο) με 12μηνη βίζα (όχι διαρκούς ισχύος για όλο το χρόνο) και την αμοιβαία δέσμευση για την αποφυγή εμπρηστικών δηλώσεων.

Με πληροφορίες από ertnews – eurokinissi photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί