Η τουρκική εφημερίδα σημειώνει ότι δεν μέχρι στιγμής δεν έχει αποσαφηνιστεί πλήρως το πρόγραμμά του πρωθυπουργού, αλλά πέρα από την Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί και το Γκιόρεμε, μια περιοχή στην Καππαδοκία που ονομαζόταν Ματιανή κατά τη Βυζαντινή περίοδο και μετονομάστηκε το 1928 σε Γκιόρεμε, μια παραφθορά της αρχαιοελληνικής ονομασίας Κόραμα.
Ο συντάκτης του άρθρου, Οζάι Σεντίρ, αναφέρει ότι «παρά τις πολιτικά υποκινούμενες προκλήσεις στην Ελλάδα» η διαδικασία διαλόγου Αθήνας-Άγκυρας βαίνει καλώς κι ότι «ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης έδειξε την αποφασιστικότητά του για ειρήνη τηλεφωνώντας [στις 26 Φεβρουαρίου] στον Πρόεδρο Ερντογάν και συγχαίροντας τον για τα γενέθλιά του.
Αυτό το τηλεφώνημα ήταν ένα μήνυμα που έδωσε ο Μητσοτάκης όχι μόνο στον Πρόεδρο Ερντογάν, αλλά και σε όσους προσπάθησαν να κλείσουν τον δρόμο προς την ειρήνη», σημειώνει το δημοσίευμα.
(iefimerida – eurokinissi photo)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το πρώτο μωρό που γεννήθηκε μετά από 30 χρόνια έφερε την ελπίδα σε ένα μικρό χωριό της Ιταλίας
- Εκτροχιάστηκε επιβατική αμαξοστοιχία που μετέφερε 241 επιβάτες στο νότιο Μεξικό
- Κόπα Άφρικα: Τερματοφύλακας κατέρρευσε την ώρα του αγώνα
- Ο Νικ Κύργιος νίκησε την Σαμπαλένκα στην “Μάχη των Φύλων”, vid
- Συνάντηση Τραμπ-Ζελένσκι: «Θα υπάρξει συμφωνία αλλιώς θα σκοτωθούν επιπλέον εκατομμύρια άνθρωποι»
- Απίθανο βίντεο: Δύο Ρώσοι άναψαν πυροτεχνήματα…μέσα σε ασανσέρ!
- Φωτιά τώρα σε διαμέρισμα στην Τούμπα Θεσσαλονίκης – ΒΙΝΤΕΟ
- Κρεμλίνο: Πούτιν και Τραμπ πιστεύουν ότι η Ουκρανία πρέπει να λάβει απόφαση για το Ντονμπάς
- Κ.Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει όρια στην προπαγάνδα, στο ψέμα και τη διαστρέβλωση
- Σουρινάμ: Άνδρας μαχαίρωσε μέχρι θανάτου εννέα ανθρώπους









