• Αρχική
  • Άρθρα
  • Τον χαβά τους οι Τούρκοι: «Θα καθίσετε στο τραπέζι χωρίς όρους»

Τον χαβά τους οι Τούρκοι: «Θα καθίσετε στο τραπέζι χωρίς όρους»

Σε προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο εκπρόσωπος του κόμματος Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Αθήνα.

«Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών δεν επέδειξε την αγένεια που έδειξε στην Άγκυρα», ανέφερε ο Τσελίκ, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.

Σε νέο κρεσέντο προκλητικότητας, ο Τσελίκ έθεσε και το ασφυκτικό πλαίσιο διαλόγου που θέλει η Αγκυρα: «Δεν θα προβάλλετε με κανέναν τρόπο μαξιμαλιστικές απαιτήσεις στο τραπέζι. Θα καθίσετε στο τραπέζι χωρίς όρους. Εάν δεν καθίσετε στο τραπέζι χωρίς προϋποθέσεις, εάν προκύψουν όροι, τότε δεν θα υπάρχει πρόοδος», είπε.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του κόμματος Ερντογάν επισήμανε ότι τα ελληνοτουρκικά ζητήματα αφορούν τις δύο χώρες και η Ευρώπη δεν έχει θέση εκεί. «Τα προβλήματα Ελλάδας-Τουρκίας πρέπει να λυθούν μεταξύ των δύο χωρών και η Ευρώπη δεν πρέπει να βρίσκεται εκεί», είπε.

«Οι διαφορές της ΑΟΖ που προέκυψαν δεν μπορούν να λυθούν με την παρουσία γαλλικών πλοίων στην Ανατολική Μεσόγειο. Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων δεν πρέπει να υπάρχουν μαξιμαλιστικές θέσεις από την πλευρά της Ελλάδας», πρόσθεσε ο Ομέρ Τσελίκ.