• Αρχική
  • Άρθρα
  • Σιωπούν οι «σύμμαχοί» μας! Τσαβούσογλου στον απαθή Γ.Γ. του ΝΑΤΟ: «Η Ελλάδα έστειλε πλοία στην υφαλοκρηπίδα μας»!

Σιωπούν οι «σύμμαχοί» μας! Τσαβούσογλου στον απαθή Γ.Γ. του ΝΑΤΟ: «Η Ελλάδα έστειλε πλοία στην υφαλοκρηπίδα μας»!

Όλοι «σπρώχνουν» τη χώρα μας σε έναν...«έντιμο συμβιβασμό» με τους θρασύδειλους Τούρκους.

Η χαρακτηριστική απάθεια του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, απέναντι στα όσα απίστευτα δήλωσε νωρίτερα ο Τούρκος ΥΠΕΞ έμεινε περισσότερο από την επίσκεψη του πρώτου στην Άγκυρα.

Μάλιστα η ειρωνεία είναι πως ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ μετέβη στην τουρκική πρωτεύουσα προκειμένου να δώσει το…άτυπο έναυσμα μίας νέας εποχής στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, όπου θα αναζητηθεί η αποκλιμάκωση και ο διάλογος.

Ωστόσο αντ’αυτού έμεινε…προκλητικά απαθής και άφωνος μπροστά στις απειλές του Τσαβούσογλου κατά του Ελληνισμου!

Έτσι λοιπόν μετά από τη συνάντηση διάρκειας 1,5 ώρας των δύο ανδρών, ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε τα εξής:

«Μετά τα γεγονότα στην Ανατολική Μεσόγειο, έχουμε λάβει μέτρα για τα εθνικά συμφέροντα τα δικά μας και των Τουρκοκυπρίων. Το ΝΑΤΟ ανέλαβε μια πρωτοβουλία. Δεν θέλουμε ένα ατύχημα μεταξύ συμμάχων.

Η στάση της Ελλάδας ήταν αρνητική τις πρώτες μέρες. Υπήρξε ένταση, αφού η Ελλάδα έστειλε τα πολεμικά της πλοία στις έρευνες που κάναμε στην υφαλοκρηπίδα μας. Βλέπουμε ότι η Ελλάδα συμμετέχει πλέον σε αυτές τις συναντήσεις και είμαστε ευτυχείς».

.

Από την πλευρά του, ο Στόλτενμπεργκ, σαν να μην ειπώθηκε τίποτα από τα παραπάνω από τον Τούρκο ΥΠΕΞ, μίλησε γενικά και αόριστα για τον…ελληνοτουρκικό διάλογο:

«Η ασφάλεια της Τουρκίας είναι σημαντική για το ΝΑΤΟ. Μια ασφαλής τηλεφωνική γραμμή δημιουργήθηκε μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Αυτή η γραμμή είναι ανοικτή 24/7. Αυτός ο μηχανισμός προέκυψε χάρη στις εποικοδομητικές διαπραγματεύσεις των δυο πλευρών. Ευχαριστώ και τα δύο μέρη για αυτήν τη θετική εξέλιξη. Ελπίζω ότι τα υπάρχοντα προβλήματα μπορούν να επιλυθούν. Αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα».

ΑΥΤΟΙ είναι οι «σύμμαχοί» μας λοιπόν!

Συνεχίζοντας, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας δεν μπορούσε να μην σχολιάσει και την κατάσταση στον νότιο Καύκασο, παίρνοντας για ακόμη μία φορά το μέρος του Αζερμπαϊτζάν:

«Δεν είναι νέο ότι η Αρμενία επιτίθεται σε πολίτες και άμαχους. Το έκαναν ξανά τον Ιούλιο και τώρα επιτέθηκαν σε πολίτες και στρατιώτες. Πρόκειται για εγκλήματα πολέμου και δεν έχουν γίνει ακριβείς προτάσεις για τη λύση του προβλήματος τα τελευταια 30 χρόνια. Όλοι πρέπει να ζητήσουν από την Αρμενία να αποσυρθεί από τα εδάφη που έχει καταλάβει».

Σημειώνεται πως την Τρίτη ο Στόλτενμπεργκ θα βρεθεί στην Αθήνα για συναντήσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και άλλους αξιωματούχους της ελληνικής κυβέρνησης.