Στα ανοιχτά της Ανατολικής Μεσογείου πλέει από χθες το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν», το πλέον αναβαθμισμένο τεχνολογικά (7ης γενιάς) και τελευταίο στη σειρά από τα τέσσερα αντίστοιχα πλοία που έχει υπό την κατοχή της η Άγκυρα, με στόχο την πραγματοποίηση ερευνών στο θαλάσσιο χώρο.
Η παρουσία του στην περιοχή από χθες, δηλαδή δέκα μέρες νωρίτερα από την ημερομηνία που είχε εξαγγελθεί αρχικά (σ.σ. αυτή της 9ης Αυγούστου) από πλευράς του Υπουργείου Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ ανατρέπει άρδην τα δεδομένα.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Marine Traffic, το «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν» απέπλευσε από το λιμάνι Tasuku (Τασουκου) της Τουρκίας με κατεύθυνση νοτιοδυτικά, κινούμενο σε απόσταση περίπου 15-20 μιλίων από το λιμάνι.
Οι Τούρκοι είχαν προαναγγείλει την έξοδο του ερευνητικού για τις 9 Αυγούστου. Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ, είχε δηλώσει ότι το γεωτρύπανο θα κάνει έρευνες «εντός των τουρκικών θαλασσίων περιοχών ευθύνης».
Όπως είχε μεταδώσει το Γαλλικό Πρακτορείο «το τουρκικό γεωτρύπανο Adbulhamid Han θα ξεκινήσει μια αποστολή στη Μεσόγειο στις 9 Αυγούστου αναχωρώντας από το λιμάνι της Μερσίνας» στα νότια της χώρας.
(Megatv – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Στενά του Ορμούζ: Τα λόγια που αν επαληθευτούν στην πράξη, θα φέρουν νέα βάσανα
- Ο Κακλαμάνης ζητά να μην διακοπεί η λειτουργία του ελληνικού προγράμματος της Deutsche Welle
- Συνεδριάζει εκτάκτως ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός – 20.000 οι εγκλωβισμένοι ναυτικοί λόγω του πολέμου
- Σε εξέλιξη επεισόδιο μεταφοράς σκόνης από την περιοχή της Λιβύης και της Αιγύπτου – Ποιες περιοχές επηρεάζει
- Δολοφονία 20χρονου στην Καλαμαριά: Απολογείται σήμερα ο 23χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης
- Μυτιλήνη: Σε απεργία διαρκείας τα πρατήρια υγρών καυσίμων
- Λίβανος: Τεράστιο άγαλμα του Ιησού Χριστού τοποθετήθηκε στα σύνορα με τη Συρία (BINTEO)
- Χωρίς ταξί οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης και σήμερα Τετάρτη
- Τι είπε ο Ιρανός ΥΠΕΞ σε σχέση με την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων
- ΕΕ: Στην Αυστραλία η Φον ντερ Λάιεν την επόμενη εβδομάδα με την ελπίδα ενίσχυσης των διμερών εμπορικών σχέσεων









