Λίγο πριν να αναχωρήσει για το Βερολίνο όπου θα γίνει η διάσκεψη για την Λιβύη (στις 15:10 ώρας Ελλάδας), ο Ερντογάν βρήκε χρόνο να μιλήσει εναντίον του Κ.Μητσοτάκη.
Μεταξύ άλλων δήλωσε:
Ο Μητσοτάκης παίζει λάθος το παιχνίδι, είπε και συμπλήρωσε: Δεν είναι σωστά τα βήματα που κάνει.
Για τον Ερντογάν, οι συγκρούσεις στην Λιβύη είναι ένα παιχνίδι, που ο Έλληνας πρωθυπουργός παίζει λάθος. Η Άγκυρα πάγωσε, επειδή η Ελλάδα δηλώνει πρόθυμη να στείλει στρατό στην Λιβύη, με σκοπό την διασφάλιση της εκεχειρίας Σάρατζ-Χαφτάρ.
Είναι η πρώτη φορά που η χώρα μας περνάει στην αντεπίθεση, με πρακτικό τρόπο. Μέχρι σήμερα ακολουθούσαμε μόνο την διπλωματική οδό, με τα γνωστά αποτελέσματα. Η Άγκυρα δεν πτοήθηκε, τώρα όμως;
Ο Ερντογάν αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία και ετοιμάζεται να στείλει ερευνητικά σκάφη Νότια της Κρήτης και της Ρόδου. Πήρε μόνος του το δικαίωμα, με την βοήθεια του αναγνωρισμένου φιλότουρκου ηγέτη της Λιβύης, Σάραταζ.
Η Ελλάδα δεν πρέπει να κάνει πίσω. Αν δεν δώσουμε τώρα πρακτική δυναμική απάντηση στην Τουρκία, θα κινδυνεύσει η εθνική μας κυριαρχία.
Το παιχνίδι είναι μεγάλο και σε αυτό δεν υπάρχουν σύμμαχοι, με εξαίρεση ίσως τον Λίβυο Στρατηγό Χαφτάρ, ο οποίος δεν συμπαθεί τον Ερντογάν.
Photo:eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας o Νίκος Μιχαλολιάκος της Χρυσής Αυγής
- NYT: Οι αμερικανικές αρχές κατέστρεψαν μεγάλο απόθεμα αντισυλληπτικών
- Η Ρωσία κατέρριψε μη επανδρωμένο αεροσκάφος κοντά στον πυρηνικό σταθμό του Σμολένσκ
- Τραμπ για δολοφόνο του Κερκ: «Τον έχουμε υπό κράτηση, ελπίζω να καταδικαστεί σε θάνατο», vid
- Σοκ στη Γαλλία! Έσφαξαν ΑμΕΑ Χριστιανό σε ζωντανή μετάδοση – Παρέμβαση Λεπέν, video
- Νέα επίθεση Παλαιστίνιου με μαχαίρι στην Ιερουσαλήμ
- Πλεύρης: Καταργείται πλέον ο όρος «παράτυπη μετανάστευση»
- Κρεμλίνο: Οι συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου βρίσκονται σε «παύση»
- «Καμπανάκι» για τη λειψυδρία: Η μικρότερη έκταση της λίμνης του Μόρνου από το 2014
- Διεθνιστική σύσκεψη στο Μαξίμου: «Η Ελλάδα στην 1η γραμμή της διακυβέρνησης της τεχνητής νοημοσύνης»