Τη διαβεβαίωση ότι η Τουρκία δεν έχει σχεδιασμούς για εδάφη ή φυσικούς πόρους άλλων χωρών, παρείχε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
«Δεν έχουμε σχεδιασμούς για εδάφη, φυσικούς πόρους άλλων χωρών. Η Τουρκία, όμως, δεν θα επιτρέψει σ’ άλλους να παρέμβουν στα συμφέροντά της» διαμήνυσε, χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.
Η νέα παρέμβαση του Τούρκου Προέδρου επέρχεται στον απόηχο της πρόσφατης τουρκικής Navtex για σεισμικές έρευνες σε θαλάσσια περιοχή ανοικτά του Καστελλόριζου και εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
Παρά τις εξαγγελίες, ωστόσο, το σεισμογραφικό σκάφος «Oruc Reis» παραμένει αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Αττάλειας, συνοδεία τουρκικών πολεμικών πλοίων.
Από την πλευρά της, η Ελλάδα βρίσκεται σε ύψιστη επιφυλακή, με τις Ένοπλες Δυνάμεις να παρακολουθούν στενά τις κινήσεις του τουρκικού στόλου.
Η τουρκική Navtex
Αξίζει να σημειωθεί ότι η κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ξεκίνησε το μεσημέρι της Τρίτης, όταν η υδρογραφική υπηρεσία της Αττάλειας εξέδωσε Navtex για σεισμικές έρευνες από τα σκάφη Οruc Reis, Ataman και Cengiz Han.
Η περιοχή, η οποία δεσμεύεται από τις 21 Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου, βρίσκεται στα ανοικτά του Καστελλόριζου, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, την οποία ωστόσο δεν αναγνωρίζει η Άγκυρα.
(sputniknews – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Καιρός σήμερα: Αίθριος με μικρή πτώση θερμοκρασίας και ηλιοφάνεια
- Γεωργιάδης: Αν κάνει κόμμα ο Τσίπρας και πέσει το ΠΑΣΟΚ 2-3 μονάδες θα «σφαχτούν» όλοι
- Η ανάρτηση του Τραμπ που μάλλον δεν θα αρέσει στον Καναδά
- Ρωσία: Νέες καταρρίψεις ουκρανικών drones που στόχο είχαν την Μόσχα
- Έσφαξε την πρώην σύντροφό του! Νέα γυναικοκτονία σοκάρει την Ιταλία
- Πακιστάν-Αφγανιστάν: Ναυάγησαν οι ειρηνευτικές συνομιλίες
- Β. Κορέα: Ο Κιμ εκτόξευσε πυραύλους για να… «καλωσορίσει» τον Τραμπ στην κορεατική χερσόνησο
- Τα βλέμματα στραμμένα στην Ν. Κορέα! Τι λέει ο Τραμπ για τον Κινέζο πρόεδρο Σι
- Ο streamer με τους εκατομμύρια ακολούθους μιλάει στους φανς του για τον Χριστό, vid
- Σοκαριστικά στοιχεία: Πάνω από 1 εκατομμύριο χρήστες ChaGPT εκφράζουν αυτοκτονικές τάσεις









