Από την πόλη της Κομοτηνής, όπου έφτασε χθες νωρίς το απόγευμα, ξεκίνησε την ιδιωτική επίσκεψή του στην Θράκη ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Γιαβούζ Σελίμ Κιράν.
Φτάνοντας στην πόλη κατευθύνθηκε στο εκεί τουρκικό προξενείο όπου έγινε δεκτός από τον πρόξενο κ. Μουράτ Ομέρογλου και τους ψευδομουφτήδες Κομοτηνής, κ. Ιμπραήμ Σερίφ και Ξάνθης Αχμέτ Μετέ.
Δεν έλειψαν ασφαλώς και οι προκλητικές δηλώσεις, εφάμιλλες ή και χειρότερες με εκείνες που είχε κάνει λίγες ώρες νωρίτερα στη Θεσσαλονίκη.
Σε μία συνέντευξη τύπου από την οποία είχαν αποκλειστικά όλα τα ελληνικά ΜΜΕ, ακόμα και τα τοπικά, ο απεσταλμένος του Ερντογάν μίλησε ξεκάθαρα κατά της Ελλάδας απειλώντας μας ευθέως πως η Τουρκία δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια στο θέμα της Θράκης!
Σε δήλωσή του μπροστά στο προξενείο ανέφερε πως “είμαστε στην Κομοτηνή, μία από τις πιο σημαντικές πόλεις της τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη, μετά την (επίσκεψη στη) Θεσσαλονίκη”.
Και συνέχισε ανενόχλητος να μιλάει στους…υψηλούς προσκεκλημένους του:
«Η Τουρκία έχει ικανοποιήσει πολλές απαιτήσεις της ελληνικής μειονότητας της Κωνσταντινούπολης περιμένουμε από την Ελλάδα να κάνει το ίδιο και για την “τουρκική μειονότητα”. Το πρόβλημα των ομογενών μας είναι δικό μας πρόβλημα. Δεν θα σωπάσουμε στην παραβίαση και τη διάβρωση των δικαιωμάτων της “Τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης”».
Παράλληλα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, που έμοιαζε περισσότερο με διάγγελμα οθωμανικής προπαγάνδας, ο Τούρκος αξιωματούχος κατηγόρησε το ελληνικό κράτος πως αρνείται να παρέχει ελευθερίες και ειδικά προνόμια στην…«τουρκική μειονότητα», κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στα «μειονοτικά», όπως τα χαρακτήρισε, σχολεία της περιοχής.
Σήμερα ο ίδιος πρόκειται να επισκεφθεί την Ξάνθη και αργότερα το Διδυμότειχο απ όπου οδικώς θα επιστρέψει στην Τουρκία.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Lahaina Noon: Ένα μοναδικό φαινόμενο στη Χαβάη που “σβήνει” τις σκιές δύο φορές τον χρόνο, vid
- Ραγδαίες εξελίξεις για την ΑΟΖ: Τι αποφάσισαν Ελλάδα και Λιβύη
- Εκτίμηση «βόμβα»: Ο ΟΗΕ θα μπορούσε να εξουσιοδοτήσει «στρατιωτική δράση» για την Γάζα;
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Έως 22 Σεπτεμβρίου παρατείνεται η προθεσμία για τις αιτήσεις μεταβίβασης δικαιωμάτων
- Πούτιν και Μόντι συζήτησαν για την Ουκρανία
- Ψηφιακή πλατφόρμα για τις… φοροελαφρύνσεις της ΔΕΘ ανακοίνωσε ο Πιερρακάκης
- Σπάνια πλάνα με τον Πούτιν να χειρίζεται πιστόλι, video
- Ο Ν. Δένδιας θα συναντηθεί την Πέμπτη με τον υπουργό Άμυνας της Κροατίας
- «Η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να αυξήσει την αξία του παγκόσμιου εμπορίου κατά σχεδόν 40% έως το 2040»
- «Μέλος του ISIS» δήλωνε ο 32χρονος αλλοδαπός που επιτέθηκε σε γυναίκες και συνδέεται με εμπρησμούς