Ο Ράμα, που δεν κρύβει τα φιλοτουρκικά του αισθήματα και τις ιδιαίτερες σχέσεις του με τον Ταγίπ Ερντογάν, υποδέχτηκε την τουρκική αντιπροσωπεία σε παραδοσιακό οίκημα της πόλης, που αποκαταστάθηκε πρόσφατα από την λεγόμενη Τουρκική Υπηρεσία Συνεργασίας και Συντονισμού (ΤΙΚΑ) η οποία πραγματοποιεί παρόμοια έργα σε βαλκανικές χώρες που στο παρελθόν υπήρξαν έδαφος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Η παλιά πόλη του Αργυροκάστρου είναι εγγεγραμμένη στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς και προβάλλεται ως: «Σπάνιο παράδειγμα καλά διατηρημένης Οθωμανικής πόλης, χτισμένης από μεγαλογαιοκτήμονες».
Με δηλώσεις του ο Ράμα έκανε γνωστό πως «υπογράφηκαν συμφωνίες με στόχο την ενίσχυση και την προώθηση περαιτέρω συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού, της τέχνης, της αρχαιολογίας, της μουσειολογίας, της καταπολέμησης της παράνομης διακίνησης σε περιοχές πολιτιστικής κληρονομιάς και της προστασίας των δικαιωμάτων των συγγραφέων».
Η πόλη αποτελεί ιστορικό κέντρο της ελληνικής μειονότητας της χώρας μ’ έντονη παρουσία ομογενών. Για την ιστορία, έως σήμερα, δεν υπήρξε ανάλογος ζήλος από την αλβανική κυβέρνηση να διασώσει και να αναδείξει την πολιτιστική κληρονομιά που σχετίζεται με την ισχυρή ελληνορθόδοξη παρουσία στην περιοχή.
(protothema)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Από μία κλωστή κρέμεται η εκεχειρία στη Γάζα
- Στρατιωτική παρέλαση: Το F-16 σχημάτισε το νούμερο 8 πάνω από τη Θεσσαλονίκη – ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ
- 28 Ιουλίου 1895: «Η κλοπή του κώδωνα της Βουλής» και τα αιχμηρά σχόλια του Τύπου της εποχής
- Ηράκλειο: Υψώθηκε η σημαία των 1440 τ.μ. που κυματίζει στο λιμάνι – Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες
- Το… σόου Τραμπ ενώπιον Αμερικανών στρατιωτών στην Ιαπωνία, vid
- Το ΒΙΝΤΕΟ της Neuralink με ασθενή της να χειρίζεται υπολογιστή μέσω εμφυτεύματος
- Τραγωδία στην Κένυα: Συντριβή μικρού αεροσκάφους με 12 επιβαίνοντες – Δεν υπάρχουν επιζώντες
- Άνοιξε ο σταθμός του μετρό «Σύνταγμα» – Κανονικά η κυκλοφορία των οχημάτων
- Άνδρες αγωνίζονται να σώσουν μια κόμπρα κοντά στον Γάγγη σε viral βίντεο
- Η ανάρτηση του Γ. Κεφαλογιάννη για την 28η Οκτωβρίου:









