Σήμερα η ΜΑΥΡΗ επέτειος της παράδοσης της Μακεδονίας! Τσίπρας: «Μας στέρησε μία νέα θητεία, αλλά άξιζε τον κόπο», vid

Σαν σήμερα «έπεσαν» οι υπογραφές στις Πρέσπες! Βασίζονται στην «μνήμη χρυσόψαρου» του μέσου Έλληνα!

Στην απονομή του πρώτου βραβείου για την καλύτερη διπλωματική εργασία, στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού προγράμματος «Ενέργεια» του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά παραβρέθηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας στέλνοντας μήνυμα υπέρ της ειρήνης και της συνεργασίας των βαλκανικών λαών.

Η εργασία για το Τουρκολυβικό Μνημόνιο ήταν αυτή έλαβε το πρώτο από τα πέντε βραβεία που δίνονται μετά την πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα να διαθέσει τα χρήματα που έλαβε από διεθνή βραβεία για τη Συμφωνία των Πρεσπών σε πέντε διαφορετικά πανεπιστημιακά τμήματα.

Μάλιστα, ο Αλ. Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του κάνοντας λόγο για «σημαδιακή ημέρα» καθώς στις 17 Ιουνίου του 2018 βρέθηκε μαζί με τον Ζόραν Ζάεφ και τους υπουργούς Εξωτερικών των δυο χωρών στις Πρέσπες προκειμένου να υπογράψουν τη συμφωνία για την οποία δήλωσε «περήφανος».

«Άξιζε τον κόπο»

Όπως είπε, μπορεί για κάποιους αυτή η υπογραφή να στέρησε μια επόμενη κυβερνητική θητεία (μιλώντας ουσιαστικά για την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ), ωστόσο, «άξιζε τον κόπο» γιατί έκανε το «πατριωτικό του καθήκον», το οποίο η «ιστορία αρχίζει ήδη να αναγνωρίζει και να ανταμείβει».

Στο πλαίσιο αυτό διερωτήθηκε τι θα γινόταν σήμερα αν δεν είχε υπογράφει αυτή η συμφωνία, σε συνθήκες «γενικευμένης αστάθειας πολιτικής και γεωπολιτικής» στην περιοχή. Υποστήριξε, μάλιστα, ότι θα «είχαμε μια Λιβύη στα βόρεια σύνορά μας» με την επίδραση της Ρωσίας και της Τουρκίας ιδιαίτερα «έντονη» σε αυτήν την περιοχή.

«Σκεφτείτε τι θα γινόταν αν σε συνθήκες γεωπολιτικής έντασης με το ρόλο της Τουρκίας στην περιοχή να αναβαθμίζεται δραματικά, με τη Ρωσία να εισβάλει στην Ουκρανία και τη Δύση να μπαίνει σε ένα νέο πλαίσιο Ψυχρού Πολέμου, υπήρχαν τεράστιες πιέσεις για τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ fast track», αναρωτήθηκε ο Αλ. Τσίπρας, σχολιάζοντας ότι αν δεν είχε επιλυθεί το ζήτημα του ονόματος της γείτονος η «όποια σημερινή κυβέρνηση θα δεχόταν «πιέσεις» να αποδεχθεί την είσοδό της στο ΝΑΤΟ με τη συνταγματική της ονομασία, δηλαδή «Μακεδονία» και ότι δεν θα υπήρχαν κατοχυρωμένα δικαιώματα για τη χώρα μας».

Μάλιστα ένιωσε…υπερήφανος για το ότι μέσω της Συμφωνίας των Πρεσπών τα «ελληνικά αεροσκάφη επιτηρούν τον εναέριο χώρο της γείτονος και Έλληνες αξιωματικοί εκπαιδεύουν τους αξιωματικούς της, μέχρι την οικονομία, την ενέργεια και εκκλησιαστικά συμφέροντα».

Τέλος, o Αλ. Τσίπρας εξήγησε πως το χρηματικό ποσό των 70.000 ευρώ που συνόδευε το βραβείο Ειρήνης που μοιράστηκε με τον Ζ. Ζάεφ είναι «εθνικό βραβείο» και «δεν του ανήκει» και γι’ αυτό αποφάσισε να το αποδώσει σε βραβεία φοιτητών έτσι ώστε «να πιάσει τόπο ως επένδυση στη γνώση».

Και για να μην ξεχνιόμαστε, ορισμένες χρηστικές υπενθυμίσεις:

(φωτο:intime)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί