• Αρχική
  • Άρθρα
  • Σημαντική εξέλιξη!!! Ελλάδα και Ρωσία πιο κοντά μετά από σοκαριστική ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ για ΝΑΤΟ και Τουρκία

Σημαντική εξέλιξη!!! Ελλάδα και Ρωσία πιο κοντά μετά από σοκαριστική ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ για ΝΑΤΟ και Τουρκία

dendias_lavrov
Είχε καιρό να συμβεί...

Υπήρξε δεύτερη τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια-Λαβρόφ μέσα σε έξι μέρες.

Εδώ και αρκετά χρόνια δεν γίναμε μάρτυρες μιας τόσο συχνής επικοινωνίας των υπουργών των Εξωτερικών Ελλάδας και Ρωσίας, σημάδι ότι υπάρχει ενδιαφέρον για σύσφιξη σχέσεων ή μάλλον επείγον περιεχόμενο, με το μυαλό όλων να πηγαίνει στις πιέσεις για διάλογο με την Τουρκία.

Η Ελλάδα ίσως είδε πως σε Ευρώπη και Ο.Η.Ε. (ΕΔΩ) υπάρχουν πιέσεις για συνεννόηση με τον Ερντογάν, ο οποίος δεν υποχωρεί από τις ακραίες θέσεις του. Ως εκ τούτου η Αθήνα ενδιαφέρεται για την άποψη της Ρωσίας.

Η συνομιλία έγινε αργά το βράδυ της Πέμπτης 17 Σεπτεμβρίου. Το ρωσικό ΥΠΕΞ ανακοίνωσε πολύ τυπικά ότι συζητήθηκαν «επίκαιρα ζητήματα της διμερούς συνεργασίας με έμφαση στις εκδηλώσεις του αφιερωματικού έτους Γλώσσας και Λογοτεχνίας, που ολοκληρώνεται και την προετοιμασία του έτους Ιστορίας το 2021. Έγινε ανταλλαγή απόψεων για τις επικείμενες πολιτικές επαφές».

Η ελληνική διπλωματία φαίνεται να «πασχίζει» να βελτιώσει το κλίμα στις «ελληνορωσικές» σχέσεις και να κερδίσει κάποιον από τον χαμένο χρόνο, τώρα που τα πράγματα με την Τουρκία ζορίζουν.

ΤΟ ΝΑΤΟ ΜΑΣ ΣΠΡΩΧΝΕΙ ΠΡΟΣ ΡΩΣΙΑ

H Άγκυρα τυγχάνει της πλήρους στήριξης του ΝΑΤΟ.

Η Δυτική Συμμαχία, μάλιστα, στηρίζει τόσο πολύ την Άγκυρα, που σήμερα γινόμαστε μάρτυρες μιας σοκαριστικής αποκάλυψης.

Συγκεκριμένα, έρευνα του ΝΑΤΟ για «θερμό επεισόδιο» μεταξύ γαλλικών και τουρκικών πλοίων τον Ιούνιο χαρακτηρίστηκε ως εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα προς δημόσια συζήτηση και « το έκρυψε κάτω από το χαλί», την ώρα που το Παρίσι ζητούσε, εντόνως, την παραδειγματική τιμωρία των Τούρκων, ενώ μία καταδίκη της Τουρκίας θα ενίσχυε τις Ελληνικές θέσεις.

Όπως γνωρίζουμε, στις 10 Ιουνίου, μια γαλλική φρεγάτα σε αποστολή του ΝΑΤΟ προσπάθησε να επιθεωρήσει ένα φορτηγό πλοίο με σημαία Τανζανίας, ύποπτο για λαθρεμπόριο όπλων στην Λιβύη.  Οι Τούρκοι στοχοποίησαν ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ την γαλλική φρεγάτα με τα ραντάρ τους, πρακτική την οποία έχουν χρησιμοποιήσει και κατά της Ελλάδας. Η Τουρκία, από την πλευρά της, αρνείται την κατηγορία, λέγοντας πως η γαλλική φρεγάτα κινήθηκε δήθεν απειλητικά, την ώρα που οι Τούρκοι στέλνουν ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ όπλα στους ισλαμιστές της Λιβύης.   

Σύμφωνα με το Reuters, «πλέον φαίνεται απίθανο η έρευνα να επιλύσει τη διαμάχη μεταξύ των δύο χωρών». Αξιωματούχος του ΝΑΤΟ επιβεβαίωσε ότι η έκθεση έχει ολοκληρωθεί, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω. «Το έβαλαν κάτω από το χαλί», σημείωσε Ευρωπαίος διπλωμάτης, ενώ άλλος προσέθεσε πως η αποφασιστικότητα του ΝΑΤΟ να διατηρήσει την Τουρκία στο πλευρό της, λόγω της στρατιωτικής της επιρροής και της στρατηγικής της θέσης, σημαίνει πως δεν υπήρχε καμία διάθεση «να κουνήσει το δάχτυλο».

ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΑΦΙΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ. ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ, Η ΟΠΟΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ, ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ, ΝΑ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ.

Η νέα αναθέρμανση των σχέσεων ΝΑΤΟ-Άγκυρας, μόνο αδιάφορη δεν αφήνει την Μόσχα.