• Αρχική
  • Άρθρα
  • Το «μεγάλο μυστικό» για Ελλάδα και Τουρκία – Τι αποκάλυψε ο Ο.Η.Ε.

Το «μεγάλο μυστικό» για Ελλάδα και Τουρκία – Τι αποκάλυψε ο Ο.Η.Ε.

guterees
Η Αθήνα εμπρός σε μεγάλες πιέσεις...

Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, ο οποίος μέχρι στιγμής, δεν έχει καταδικάσει επισήμως την τουρκική επιθετικότητα εις βάρος του Ελληνισμού, δεν κρύφτηκε!

Αποκάλυψε το «μεγάλο μυστικό» για τον διάλογο Ελλάδας και Τουρκίας.

Όπως αναφέρουν ανταποκρίσεις, ο Γκουτέρες, απαντώντας σε ερώτηση του ανταποκριτή του ΚΥΠΕ στον ΟΗΕ, Αποστόλη Ζουπανιώτη, αφού αποκάλεσε τα Κατεχόμενα, Βόρεια Κύπρο, λέγοντας πως έχουν συμφωνηθεί (παράνομες) εκλογές, τόνισε:

«Μόλις πραγματοποιηθούν (οι παράνομες «εκλογές»), είναι η πρόθεσή μου να συγκαλέσω ξανά τους πέντε βασικούς εταίρους -τις εγγυήτριες δυνάμεις (Τουρκία, Βρετανία, Ελλάδα) και τις δύο κοινότητες- και επίσης να ξαναρχίσω τον διάλογο με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων, σε συνέχεια του δείπνου που οργάνωσα στο Βερολίνο, πριν από λίγους μήνες».

Προσέξατε κάτι; Ο Γκουτέρες δεν μιλά πια για Κυπριακή Δημοκρατία. Την υποβίβασε σε κοινότητα, όπως κάνει η Τουρκία και όπως προβλέπει ένα σχέδιο τύπου Ανάν. Θα λάβει μέρος στην πενταμερή ως κοινότητα!!!

Για να γίνει όμως πενταμερής, πρώτα πρέπει να ξεκινήσει ελληνοτουρκικός διάλογος, κάτι που προωθείται έντονα τις τελευταίες ώρες. Το ξαναλέμε: Για να ξεκινήσει πενταμερής για την Κύπρο, πρέπει πρώτα να ξεκινήσουν συνομιλίες Ελλάδας-Τουρκίας και να βρεθεί «λύση». Άρα λοιπόν ο «βιαστικός» Γκουτέρες αποκάλυψε το «μυστικό» πως υπάρχουν προϋποθέσεις για διάλογο, ειδάλλως γιατί να μιλά για πενταμερή συνάντηση για την Κύπρο;;;

ΑΡΑ

Ελπίζουμε πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραμείνει σταθερός στις θέσεις του και δεν θα υποχωρήσει σπιθαμή.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ;

Η συζήτηση θα γίνει μόνο για τις θαλάσσιες ζώνες και αν δεν υπάρξει συμφωνία, να οδηγηθεί η υπόθεση στο Διεθνές Δικαστήριο. ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ. ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!!!

Η ΤΟΥΡΚΙΑ;

Η Τουρκία, από την πλευρά της, δεν μπορεί να δεχθεί τους όρους της Αθήνας, καθώς έρχονται σε σύγκρουση με το όραμα «Γαλάζια Πατρίδα». Είναι δύσκολο για την Άγκυρα να απαγκιστρωθεί από τις πολεμικές κραυγές των προηγούμενων δύο μηνών. Υπάρχει σημαντική μερίδα της τουρκικής κοινής γνώμης που ονειρεύεται ακόμα και απόβαση σε Ελληνικά νησιά.

ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΙ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ;

Για να πετύχει ο διάλογος πρέπει κάποιος εκ των δύο ηγετών να υποχωρήσει. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε στον Ελληνικό λαό ότι δεν θα συζητήσει τίποτα άλλο εκτός της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας. Από την άλλη, ο Ταγίπ Ερντογάν βάζει στο τραπέζι τα πάντα.

ΕΠΟΜΕΝΩΣ, με βάση τις εκατέρωθεν δηλώσεις είμαστε μπροστά σε ένα αδιέξοδο.

Ποιος θα υποχωρήσει; Ή καλύτερα: Ποιός θα πιεστεί να υποχωρήσει;;; Η συνέχεια θα έχει ενδιαφέρον, όπως και το πώς θα «πουληθεί» στους δύο λαούς η όποια συμφωνία για τον διάλογο, τον οποίο θέλει ο Ο.Η.Ε., όπως αποκάλυψε ο Γκουτέρες.