Ταυτόχρονα του υπενθυμίζουν πως “τουρκική μειονότητα στη Θράκη δεν υπάρχει, η μειονότητα είναι μία, έχει καθοριστεί από τη Συνθήκη της Λοζάνης, και είναι μουσουλμανική”.
Ακόμη, δηλώνουν κατηγορηματικά πως “οι μουσουλμάνοι της Θράκης απολαμβάνουμε όλες τις ελευθερίες της πατρίδας μας!”.
Είναι χαρακτηριστική η ανακοίνωση-μήνυμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πομάκων Ξάνθης προς τον Τσαβούσογλου και την Τουρκία:
“Εμείς όταν πεθαίναμε για αυτά τα εδάφη, τουρκικά δεν ξέραμε, τώρα δεν ξέρουμε τη μητρική μας γλώσσα. Τις τελευταίες δεκαετίες οι Πομάκοι και οι Ρομά της Θράκης υφίστανται μια πολιτισμική και γλωσσική γενοκτονία από εγκάθετους της Τουρκίας. Σύλλογοι, ομάδες ανθρώπων, ακόμα και ατομικά πολλές φορές, προσπαθούμε με νύχια και με δόντια να αποτρέψουμε την εις βάρος μας πολιτισμική και γλωσσική γενοκτονία και παλεύουμε για το αυτονόητο, προσπαθούμε να αποδείξουμε το αυτονόητο, το ότι δεν είμαστε ελέφαντες δηλαδή! Ακούμε καιρό τώρα από τρίτες χώρες χωρίς να τους πέφτει λόγος, να θέτουν ζητήματα “τουρκικής μειονότητας”. Η μειονότητα είναι μία, έχει καθοριστεί από τη Συνθήκη της Λοζάνης, και είναι μουσουλμανική, καθώς απαρτίζεται από κοινότητες που έχουν μόνο ένα κοινό σημείο, τη θρησκεία! Γι’ αυτό λοιπόν, σε όποιο από τα Πομακοχώρια και αν πάτε – γιατί Πομακοχώρια λέγονται, κύριε Τσαβούσογλου – δεν θα αλλάξει κάτι, θα εξακολουθούμε να είμαστε Έλληνες Πομάκοι, και αυτό δεν θα αλλάξει ούτε στην επόμενη ούτε στη μεθεπόμενη επίσκεψή σας στη Θράκη. Ακόμα και τότε, Έλληνες Πομάκοι θα είμαστε! Όσο για τα θέματα που εγείρονται και ακούγονται ανά καιρούς από εσάς ή τους συνεργάτες σας περί καταπίεσης της τουρκικής μειονότητας όπως την αποκαλείται, αρχικά σας διαβεβαιώνουμε πως τουρκική μειονότητα δεν υπάρχει, και εν συνεχεία σας εγγυόμαστε πως απολαμβάνουμε οι μουσουλμάνοι της Θράκης όλες τις ελευθερίες της πατρίδας μας!“.
inkomotini
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ανοιχτά σήμερα καταστήματα και σούπερ μάρκετ – Το εορταστικό ωράριο μέχρι την παραμονή Πρωτοχρονιάς
- Ελληνίδα πήγε στο Χονγκ Κονγκ και αντί για 21 τεμάχια…ήρθαν 21 μερίδες! vid
- Λος Άντζελες: Εκδήλωση για τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ και παρουσίαση του «Όλοι οι Άνθρωποι του Προέδρου»
- Πρώην συνεργάτες του Ομπάμα και του Μπάιντεν δεν αφήνουν τον Τραμπ να επιλύσει το ουκρανικό ζήτημα
- Θεσσαλονίκη: Έκτακτες διακοπές νερού σε Συκιές και τέσσερις περιοχές στα ανατολικά
- «Λέω να κοιμηθώ», λέει ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου όταν τον ρώτησαν για την Πρωτοχρονιά, vid
- Πρόταση για ρεβεγιόν με τη Mariah Carey και πολλά άλλα…στο βίντεο του Χάρη Δούκα, vid
- Επιστράτευση: Άγριο κυνηγητό στους δρόμους των ουκρανικών πόλεων, vid
- Άνδρας από τη Φλόριντα σκότωσε τη σύζυγό του και μετά αυτοκτόνησε μετά από καβγά για την τηλεόραση!
- Με πυραύλους από MQ-9 Reaper έγιναν τα πλήγματα εναντίον τζιχαντιστών στη Νιγηρία
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ
ΝΕΡΟ
ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΚΑΙΡΟΣ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΓΙΟΡΤΗ
ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ
ΡΕΥΜΑ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
ΑΠΕΡΓΙΑ









