Έκλεισαν οι κάλπες για τους Έλληνες του εξωτερικού

Έκλεισαν οι κάλπες για την ιστορική πρώτη διαδικασία της ψηφοφορίας των Ελλήνων κατοίκων του εξωτερικού στις φετινές εκλογές, η οποία ξεκίνησε σήμερα Σάββατο (20.5.2023) μία ημέρα πριν ανοίξουν οι κάλπες σε όλη την Ελλάδα στις 07:00 το πρωί της Κυριακής 21 Μαΐου.

Οι κάλπες για τους Έλληνες του εξωτερικού παραμένουν ανοιχτές στις ΗΠΑ και συνολικά, αναμένεται να ψηφίσουν 22.855 Έλληνες σε 99 εκλογικά τμήματα σε 35 χώρες στις φετινές εκλογές.

Οι ψήφοι τους θα προσμετρηθούν σε αυτές των κατοίκων της Ελλάδας που θα πάνε αύριο στα εκλογικά τμήματα.

Το πρώτο εκλογικό τμήμα που εγκαινίασε τον θεσμό της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού ήταν το Σίδνεϊ και η φωτογραφία που ανέβασε στα social media ο γενικός γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, Γιάννης Χρυσουλάκης, χαρακτηρίζεται ιστορική.

Στην Αυστραλία συνεχίστηκε η εκλογική διαδικασία σε δύο εκλογικά τμήματα. Η εκλογική διαδικασία για τους κατοίκους Νέας Νότιας Ουαλίας, Κουησλάνδης, Επικράτειας Αυστραλιανής Πρωτεύουσας και Τασμανίας διεξήχθη στις εγκαταστάσεις του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Σύδνεϋ (Level 2, 219-223 Castlereagh Street, Sydney NSW 2000).

(newsit – pexels)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί