με τον πρωθυπουργό να κάνει λόγο για «ρητορικά πυροτεχνήματα της γείτονος που κλιμακώνονται».
Μιλώντας από το βήμα της Βουλής για την Τουρκία αλλά και στη στάση του ΝΑΤΟ απέναντι στις απειλές κατά της χώρας μας, ο κ. Μητσοτάκης ήταν ξεκάθαρος σημειώνοντας πως «Η πόρτα μας είναι πάντα κλειστή σε κάθε απειλή».
«Δεν είναι η πρώτη φορά που η Άγκυρα διατρέφει την αλήθεια με το αμόκ σε σχέση με τα νησιά. Αλλά κάποιοι στην Άγκυρα παραχαράσσουν ταυτόχρονα το Διεθνές Δίκαιο, τις Συνθήκες, την ιστορία και τη γεωγραφία. Γι’ αυτό πήραν άμεση απάντηση απ’ όλους ώστε να στραφούν σοφότεροι στα εσωτερικά τους ζητήματα» ανέφερε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Για να συμπληρώσει πως:
«Θα είμαι ξεκάθαρος. Η πόρτα μας είναι πάντα κλειστή σε κάθε απειλή και το παράθυρό μας είναι πάντα ανοιχτό σε κάθε διάλογο με βάση τη διεθνή νομιμότητα. Η Ελλάδα δεν έχει καμία ανάγκη να εκτοξεύει φωτοβολίδες για να αποσπά διεθνή προσοχή από όσα συμβαίνουν στους πολίτες της όπως κάνει η γείτονα. Η Ελλάδα είναι μια χώρα με αυτοπεποίθηση σε κάθε πεδίο και μια χώρα που επιδεικνύει συνέπεια σε κάθε συμμαχία της».
«Κι αυτό πρέπει να το αντιληφθεί πρώτη η Δύση που αντιμετωπίζει τις εξωτερικές απειλές αλλά πρέπει με την ίδια σοβαρότητα να αντιμετωπίσει και εκείνες που αναδύονται στο εσωτερικό της, γιατί όλοι στο ΝΑΤΟ μιλούν για κοινό μέτωπο απέναντι στη Μόσχα εξαιτίας των εντάσεων στην Ουκρανία, αλλά μέσα στο ίδιο ευρωατλαντικό πλαίσιο καταγράφεται μια αντίφαση ένας εταίρος φιλικός και ειρηνικός που σέβεται το διεθνές δίκαιο να απειλείται από έναν άλλον που την απειλεί εξοπλιζόμενος με ρωσικά συστήματα» συμπλήρωσε σχολιάζοντας τη στάση του ΝΑΤΟ στις απειλές της Τουρκίας.
Κατέληξε, δε, λέγοντας πως:
«Εδώ δεν χωρούν πια ίσες αποστάσεις. Αφορά τη συνάντηση του ώριμου πατριωτισμού και οικονομικού ρεαλισμού στις συμβάσεις του νομοσχεδίου. Η ευημερία του πολίτη και η ασφάλεια της πατρίδας είναι διαρκείς αλλά και παράλληλες προτεραιότητες».
(reader – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Επικοινωνία Γ. Γεραπετρίτη με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Μπ. Αμπντελάτι – Τι συζήτησαν
- Οικογενειακές στιγμές για τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη – Οι ευχές του για τα Χριστούγεννα
- Οι προειδοποιήσεις έχουν δοθεί! Αν δεν εισακουστούν, έρχονται καταστροφικές συνέπειες για την Δύση
- Δυτ. Όχθη: 5 Ισραηλινοί συνελήφθησαν για τον τραυματισμό βρέφους κατά την επίθεση εποίκων σε σπίτι Παλαιστινίων
- Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε μαχητή των Φρουρών της Επανάστασης
- Θεσ/νικη: Παρίσταναν τους τεχνικούς του ΔΕΔΔΗΕ και άρπαξαν από ηλικιωμένη κοσμήματα, λίρες, μετρητά
- Οι Ρώσοι κατέρριψαν 48 ουκρανικά drones πάνω από ρωσικές περιοχές
- Σουηδία: Δολοφόνησε με μπαλτά 55χρονη σε βίλα – Νεκρός ο δράστης από πυρά αστυνομικών
- Ποιοί είναι οι zillennials; Η μικρογενιά για την οποία κανείς δεν μιλάει
- Κακοκαιρία: Η ανάρτηση του Δημάρχου για την πρωτοφανή χαλαζόπτωση στη Λέρο – Δείτε εικόνες









