«Τα πιο καλά παιδιά της νέας τάξης»!!! Πρώτη αντίδραση της Αθήνας για τις ενέργειες της Ρωσίας

Τι δήλωσε το υπουργείο Εξωτερικών της «πράσινης κυβέρνησης» Μητσοτάκη...

«Παράνομη και μονομερή» χαρακτήρισε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών την αναγνώριση από τη Ρωσία της ανεξαρτησίας των εδαφών του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ της Ουκρανίας.

Το υπουργείο Εξωτερικών ανακοινώνει, τέλος, ότι η Ελλάδα «θα συντονιστεί με τους Ευρωπαίους εταίρους και τους Συμμάχους της αναφορικά με την αντίδραση στην απόφαση αυτή».

Δεν μπήκε καν στον κόπο η «ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ» της Αθήνας να τηρήσει μια πιο μετριοπαθή στάση.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

Η αναγνώριση από τη Ρωσία της παράνομης και μονομερούς ανακήρυξης “ανεξαρτησίας” των αποσχιστικών εδαφών του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ της Ουκρανίας αποτελεί κατάφορη παραβίαση θεμελιωδών αρχών του Διεθνούς Δικαίου, της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, και των συμφωνιών του Μινσκ.

Έχουμε τονίσει επανειλημμένα ότι η Ελλάδα τάσσεται υπέρ του σεβασμού της εδαφικής ακεραιότητας, της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας όλων των κρατών και καταδικάζει κάθε απόφαση που αντιβαίνει τις θεμελιώδεις αυτές αρχές του Διεθνούς Δικαίου.

Στο πλαίσιο των δεσμεύσεων της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ, η Ελλάδα θα διαβουλευθεί και θα συντονιστεί με τους Ευρωπαίους εταίρους και τους Συμμάχους της αναφορικά με την αντίδραση στην απόφαση αυτή.

φωτο eurokinissi

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί