Με τις εκδηλώσεις μνήμης για την μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο να έχουν πλέον παρέλθει, ήρθε η ώρα για την «αποκρυπτογράφηση» ορισμένων εκ των σημαντικότερων δηλώσεων που έκαναν οι ηγέτες Ελλάδας και ελεύθερης Κύπρου.
Και μπορεί οι Τούρκοι, δια στόματος Ερντογάν, να μην έκρυψαν τις προθέσεις τους (Λεπτομέρειες ΕΔΩ), μιλώντας ακόμα και για «διαπραγματεύσεις», ωστόσο είναι εκείνοι που δεν έχουν τίποτα να χάσουν.
Αντιθέτως, ο ελληνισμός έχει απείρως περισσότερα να απωλέσει στην περίπτωση ενός «επώδυνου συμβιβασμού».
Δύο σχεδόν πανομοιότυπες φράσεις, κατά τις χθεσινές δηλώσεις, των Κυριάκου Μητσοτάκη και Νίκο Χριστοδουλίδη, «πάγωσαν» αρκετούς Έλληνες!
Αναφερόμενοι στο Κυπριακό ζήτημα μίλησαν για… «δύσκολους μήνες που έρχονται» και «τολμηρές και γενναίες αποφάσεις που πρέπει να παρθούν»!!!!
Ξέρουν κάτι άραγε;;
Ακολουθούν αυτολεξεί οι δηλώσεις των δύο ηγετών:
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Συναντάμε τα 50 χρόνια με “οδηγό την ωριμότητα του χρόνου. Οφείλουμε να δούμε με πραγματισμό την κατάσταση σήμερα. Ελλάδα και Κύπρος ανήκουν στον δυτικό κόσμο. Κάθε λύση εξάλλου, το ξέρουμε, προϋποθέτει γενναίες και τολμηρές αποφάσεις. Γιαυτό και πότε δεν πρέπει να ξεχωρίζουμε όσους μάχονται και διεκδικούν σε λιγότερο πατριώτες ή περισσότερο πατριώτες»
Νίκος Χριστοδουλίδης: «Οι επόμενοι μήνες είναι κρίσιμοι, οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι, τους επόμενους μήνες θα λάβουμε ενδεχομένως κρίσιμες και τολμηρές αποφάσεις. Είμαστε έτοιμοι να γράψουμε ιστορία και να επανενώσουμε τον τόπο μας, να επανενώσουμε την Κύπρο, πάντα στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου».
Ωχ ωχ ωχ, Ωχ ωχ ωχ.#Μητσοτάκης πριν λίγο από 🇨🇾: "να δούμε το Κυπριακό με πραγματισμό, να πάρουμε τολμηρές και γενναίες αποφάσεις για τη λύση". #Κύπρος #ΔΕΝ_ΞΕΧΝΩ pic.twitter.com/R54dppKRfV
— Freddo Cappuccino (@freddo_cap) July 20, 2024
φωτο:eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- “5ο Santa SUP”: Άη Βασίληδες ανέβηκαν σε σανίδες και γέμισαν με χρώμα τον Θερμαϊκό
- Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ – Στάρμερ για τον πόλεμο στην Ουκρανία
- Λαμία – Αποχώρησαν οι αγρότες από τα διόδια Τραγάνας
- Ποιά ώρα να τρώμε βραδινό για να μην πάρουμε βάρος και να μην αυξηθεί το σάκχαρο
- Οι ΗΠΑ αναχαίτισαν ένα ακόμη πλοίο κοντά στη Βενεζουέλα
- Αποκλεισμένη η διέλευση οχημάτων στα Πράσινα Φανάρια – Κλειστός για μεταφορές ο Προμαχώνας
- Χιλιάδες ντυμένοι με στολές…γιόρτασαν το χειμερινό ηλιοστάσιο στο Στόουνχεντζ, vid
- Σκωτία: Τι αποκάλυψε μυστηριώδης μαζική ταφή 3.000 ετών της Εποχής του Χαλκού
- ΕΛΑΣ: Εξιχνιάσθηκε ένοπλη ληστεία με λεία 180.000 ευρώ – Δύο συλλήψεις
- Το θέμα που συντηρείται ακόμα – Οι κοινωνίες πρέπει να ανησυχούν;
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
ΑΓΟΡΕΣ
ΑΛΚΟΟΛ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
ΤΣΙΑΡΑΣ









