Η πιο πικρή αλήθεια μετά την σημερινή επίσκεψη Ερντογάν

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη – εξπρές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα.

Ελλάδα και Τουρκία συμφώνησαν να διατηρηθεί η ηρεμία στο Αιγαίο, ενώ εγκρίθηκε το πακέτο μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης που είχαν συναποφασίσει οι δύο στρατιωτικές αντιπροσωπείες στην Άγκυρα.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας παρουσιάστηκε ήρεμος γιατί κάτι θέλει να πάρει και μάλιστα έδειξε σίγουρος πως θα το πάρει!

Η Τουρκία, η οποία εκτός των άλλων θέλει και όπλα από τις ΗΠΑ, έριξε τους τόνους! Άλλωστε αυτή την στιγμή εκτοξεύει σκληρή ρητορική προς το Ισραήλ για την Γάζα! Το να έχει δύο θερμά μέτωπα ανοιχτά δεν είναι και το πιο σοφό στην διπλωματία!

Ήδη πάντως το Αιγαίο παρουσιάζεται, εκ των πραγμάτων, πολιτισμικά, οικονομικά και με βάση το μεταναστευτικό κοινή θάλασσα, στην οποία οι δύο πλευρές θα πρέπει να συνεργαστούν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα!

Ανεξαρτήτως του τι έχει συμφωνηθεί, η μεγαλύτερη και πικρότερη αλήθεια είναι πως οι ειδήσεις σε σχέση με τα εθνικά θέματα δεν έχουν μεγάλη απήχηση εδώ και πολύ καιρό! Ίσως ο κόσμος είναι απογοητευμένος, επειδή θεωρεί, από την πλευρά του, πως μοιάζει σίγουρο πως η Ελλάδα κάπου θα υποχωρήσει! Ίσως πάλι να είναι τόσο απασχολημένος με την καθημερινότητα, η οποία γίνεται όλο και δυσκολότερη που να μην έχει πια την διάθεση να αντιδράσει, όπως κατά το παρελθόν!

Ο τούρκος πρόεδρος έκανε ένα άνετο ταξίδι εξπρές, συμφώνησε αυτά που ήταν να συμφωνηθούν και απήλθε, αφού πρώτα χειροκρότησε τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη για όσα είπε κατά τις κοινές τους δηλώσεις!!

Το μειωμένο ενδιαφέρον σε σχέση με τα εθνικά θέματα, ακόμα και η απογοήτευση των πολιτών, λαμβάνεται πάντα υπόψη στα κέντρα λήψης αποφάσεων! Το τι θα κάνει η κυβέρνηση της χώρας θα φανεί στις περιόδους που ακολουθούν!!!

photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί