Οι Τούρκοι κρίνουν ως θετική την αποτίμηση από την συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν.
Βλέπουν νηνεμία στο Αιγαίο, ωστόσο κρυφοκοιτούν την νίκη σε πολλά ζητήματα που έχουν ανοιχτά με την Ελλάδα!
Άλλωστε η υπόκλιση που έγινε κατά την υποδοχή του Τούρκου προέδρου από τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος (ΕΔΩ) τους κάνει να αισιοδοξούν!
Οι ελληνοτουρκικές επαφές κορυφής έχουν μπει στις ράγες και τα ραντεβού θα είναι τακτικά!
Ήδη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι θα επισκεφθεί την Άγκυρα την άνοιξη του 2024, κατόπιν πρόσκλησης του κ. Ερντογάν.
Σύμφωνα με όσα εκτιμώνται, ο Απρίλιος είναι ο πιο πιθανός μήνας για την πραγματοποίησης της επίσημης επίσκεψης!
Η βουλευτής της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη -και αδελφή του πρωθυπουργού- εξέφρασε την ικανοποίησή της για την επίσκεψη Ερντογάν και την αισιοδοξία ότι η Ελλάδα «γύρισε σελίδα» ύστερα από 2,5 χρόνια κρίσης με την Τουρκία!
Σημειώνεται πως η κα Μπακογιάννη είχε ισχυριστεί, πριν μερικούς μήνες, πως δεν είναι ταμπού η συνεκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων στην ανατολική Μεσόγειο (με την Τουρκία;;;), ενώ τάχθηκε κατά της επέκτασης των χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια στην περιοχή της Κρήτης, αυτή την στιγμή.
Προωθείται λοιπόν η ελληνοτουρκική φιλία!
Πώς την φαντάζονται οι Τούρκοι;;;
Δείτε τι είχε πει κάποτε στον Αντ1, στον πρώην υπουργό της Νέας Δημοκρατίας, Πάνο Παναγιωτόπουλο, ο τουρκολόγος Νεοκλής Σαρρής: «Οι Τούρκοι λογαριάζουν την ελληνοτουρκική φιλία ως ένα παντρεμένο ζευγάρι, κατά τα ισλαμικά πρότυπα, όπου τον ρόλο της (υποτακτικής) γυναίκας έχει η Ελλάδα»!
Μένει να φανεί, αν η κυβέρνηση θα αποδεχθεί αυτόν τον ρόλο!!!
photo eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Επιστολές για αιχμαλώτους πολέμου αντάλλαξαν η ρωσική και η ουκρανική πλευρά
- Απίστευτες εικόνες με μαλλιοτραβήγματα βουλευτών στο Μεξικό, vid
- Η Ουγγαρία υπέγραψε συμβόλαιο με τις ΗΠΑ για παράδοση 400 εκ. κυβικών μέτρων LNG ετησίως
- Μόσχα: Μυστηριώδης θάνατος αντιπροσώπου σερβικής εταιρίας εμπορίας όπλων
- Eurovision: Οι φετινοί οικοδεσπότες λένε ότι δεν θα καλύψουν τυχόν αποδοκιμασίες κατά τη διάρκεια του ισραηλινού τραγουδιού
- Ακούστηκε στη Βουλή: «Ζούμε στην εποχή των τεράτων – Είναι ο πρώτος πολεμικός προϋπολογισμός»
- Η στιγμή που drone πέφτει πάνω σε πολυώροφο κτίριο στην Οδησσό, vid
- Στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας τετραετίας η ανεργία στις ΗΠΑ
- «Η Ρωσία είναι η κύρια απειλή για την ειρήνη στον Ευρωατλαντικό χώρο», δηλώνουν οκτώ ευρωπαϊκές χώρες
- Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες στη Δυτική Μακεδονία
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΜΕΤΡΟ
ΔΗΜΟΣΙΟ









